Niksen. Arta olandeză de a nu face nimic

în stoc
SKU
a216907
49.00 LEI
Pe scurt

OLGA MECKING este o jurnalistă și scriitoare poloneză stabilită în Olanda. A colaborat cu The New York Times, The Guardian, BBC și The Atlantic. Articolul ei despre niksen, publicat de New York Times, a produs o frenezie în media internațională.

Niksen – arta olandeză de a nu face nimic – nu este un lucru simplu, așa cum pare. Olga Mecking ne învață cum să fim leneși în timp ce ne simțim mai creativi, mai productivi și mai împliniți. Exact ca olandezii, considerați unii dintre cei mai fericiți oameni de pe Pământ, care trăiesc într-o țară în care relaxarea este parte din rutina zilnică. 

Niksen nu e o formă de meditație, nu e o stare de lene sau de plictiseală. Nu înseamnă să stai pe social media sau să te gândești ce să gătești pentru cină. Să niksenizezi e mai degrabă o alegere conștientă de a sta, de a nu face planuri. E alegerea de a nu face nimic. Niksen ne arată cum să luăm o pauză de la agitația de zi cu zi.

Cu explicații de la experți internaționali în bunăstare și productivitate, această carte examinează știința din spatele conceptului niksen și motivele pentru care a nu face ceva poate ajuta mai mult decât ne imaginăm.

O carte recomandată oricui se simte depășit sau epuizat. Descoperă cât de eliberator poate fi să practici niks.

Acest concept olandez este la fel de simplu ca… statul degeaba. — Time Magazine

Niksen este ideal pentru cei cărora meditația li se pare frustrantă. — NBC NEWS

Încetează să mai fii atât de ocupat. — New York Times

Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Publica Extra
ISBN 9786067224207
Traducător Mihaela Apetrei
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNiksen. Arta olandeză de a nu face nimic
Rating-ul tău