Nimeni nu părăsește Palo Alto

în stoc
SKU
FI000792/1
59.00 LEI
Pe scurt

Roman nominalizat în 2021 la Premiul Sapir pentru Literatură • Bestseller în Israel imediat după apariția cărții • Serialul realizat pe baza cărții este în curs de difuzare de către rețeaua TV Keshet.

Romanul „Nimeni nu părăsește Palo Alto” este o incursiune tulburătoare și plină de sensibilitate în lumea emoțiilor, Yaniv Iczkovits asumându-și sarcina dificilă de a așeza într-o poveste coerentă trăiri viscerale, greu de exprimat într-un limbaj mediat de cuvinte. Personajele sale, legate printr-un invizibil fir roșu al singurătății, sunt întoarse spre ele însele și spre propriile realități interioare, în încercarea simultană și aparent paradoxală de a stabili un contact cu lumea și de a se proteja de ea. Fiecare dintre ele s-a născut sub semnul traumei, încercând să descopere un sens pentru propria existență. Iczkovitz face portretul fiecăruia dintre ele, aducând în prim-plan vulnerabilitățile și fricile lor cele mai adânci.

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-606-097-325-6
Traducător Ioana Petridean
Număr de pagini 424
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNimeni nu părăsește Palo Alto
Rating-ul tău

Roman nominalizat în 2021 la Premiul Sapir pentru Literatură  •  Bestseller în Israel imediat după apariția cărții  •  Serialul realizat pe baza cărții este în curs de difuzare de către rețeaua TV Keshet.

Romanul Nimeni nu părăsește Palo Alto este o incursiune tulburătoare și plină de sensibilitate în lumea emoțiilor, Yaniv Iczkovits asumându-și sarcina dificilă de a așeza într-o poveste coerentă trăiri viscerale, greu de exprimat într-un limbaj mediat de cuvinte. Personajele sale, legate printr-un invizibil fir roșu al singurătății, sunt întoarse spre ele însele și spre propriile realități interioare, în încercarea simultană și aparent paradoxală de a stabili un contact cu lumea și de a se proteja de ea. Fiecare dintre ele s-a născut sub semnul traumei, încercând să descopere un sens pentru propria existență. Iczkovitz face portretul fiecăruia dintre ele, aducând în prim-plan vulnerabilitățile și fricile lor cele mai adânci.

„Yaniv Iczkovits îmbină istoria, realitatea, ficțiunea și imaginația într-un amestec amețitor de plăcut.“ — The Sunday Times

„Un roman universal, scris de unul dintre cei mai importanți scriitori din Israel.“ — Makor Rishon

„Iczkovits deține magia aceea care trăiește în marii scriitori și în marile povești, sclipirea aceea care face marea literatură.“ — Yoram Kaniuk

YANIV ICZKOVITS (n. 1975) este un scriitor și scenarist israelian, ai cărui bunici provin din Ungaria, Cehoslovacia și România. A fost admis la faimosul Program Interdisciplinar Adi Lautman pentru Studenți Excepționali al Universității din Tel Aviv și a petrecut un an la Universitatea din Oxford ca Chevening Fellow. A fost apoi lector la Facultatea de Filozofie a Universității din Tel Aviv timp de opt ani, iar după obținerea titlului de doctor la aceeași universitate a urmat studii postdoctorale la Universitatea Columbia. Primul său roman, Puls (2007), a fost distins cu Premiul pentru Debut al cotidianului Haaretz; următorul, Adam și Sophie (2009), a primit Premiul Prim-ministrului pentru Creație Literară, iar cu Fiica măcelarului (2015; Humanitas Fiction, 2022), cel de-al treilea roman al său, Iczkovits a câștigat în 2016 Premiul Agnon, acordat după o perioadă de zece ani, Premiul Ramat Gan, Premiul Fundației Poporul Cărții și a fost nominalizat la Premiul Sapir în 2017. Fiica măcelarului i-a adus și consacrarea internațională, fiind în curs de publicare în peste 20 de țări: ediția italiană s-a clasat pe locul al treilea al Premiului Adei Wizo în 2019, iar cea în limba engleză a apărut cu titlul The Slaughterman’s Daughter în 2020, publicațiile The Economist și The Sunday Times declarând-o una dintre cele mai bune cărți în traducere ale anului. În 2021, i s-a acordat Premiul Literar Wingate. Cel mai recent roman al lui Iczkovits, Nimeni nu părăsește Palo Alto (2021; Humanitas Fiction, 2023), a fost de asemenea nominalizat la Premiul Sapir. Lucrarea Wittgenstein’s Ethical Thought, bazată pe teza sa de doctorat, a apărut în limba engleză în 2012. Actualmente, Yaniv Iczkovits trăiește la Tel Aviv împreună cu soția și fiicele sale.