Nisipurile arabe

Epuizat din stoc
SKU
a115150
33.33 LEI
Pe scurt

Nisipurile arabe este cronica unui trecut disparut, un omagiu adus unui popor magnific, unor oameni care, in ciuda greutatilor si pericolelor, au facut dovada unui curaj si a unei loialitati iesite din comun.

In sudul Peninsulei Arabe se intinde Rub al-Khali („Tinutul pustiu”), unul dintre cele mai mari deserturi nisipoase din lume, o pustietate atit de inspaimintatoare, incit pina si arabii o evita. Este zona in care, din 1945 pina in 1950, a calatorit exploratorul si scriitorul englez Wilfred Thesiger, intr-o vreme cind mare parte din aceasta regiune inca nu fusese vazuta de vreun european. Cartea sa istoriseste extraordinarele calatorii prin „Tinutul pustiu”, in care s-a aventurat impreuna cu citiva beduini, adoptindu-le obiceiurile si traiul de zi cu zi, despre care T.E. Lawrence spunea ca e „o moarte in viata”.Nisipurile arabe este cronica unui trecut disparut, un omagiu adus unui popor magnific, unor oameni care, in ciuda greutatilor si pericolelor, au facut dovada unui curaj si a unei loialitati iesite din comun.

 

„Prin descrierea vietii traditionale a beduinilor, Nisipurile arabe este probabil cea mai buna carte scrisa vreodata despre Arabia si un tribut adus unei lumi pierdute acum pentru totdeauna.” (The Guardian)

 
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție HEXAGON.Cartea de calatorie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-5149-8
Traducător Mihaela Negrila
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13,5x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs Nisipurile arabe
Rating-ul tău