No War. Cum m-am opus in cele din urma masinariei de propaganda de la Kremlin

în stoc
SKU
a259302
42.00 LEI
Pe scurt
"George Orwell scria că cel mai bun mod de a încheia un război este să-l pierzi. Eu vreau ca Rusia să piardă cât mai repede acest război, iar Ucraina să-și recapete toate teritoriile care i-au fost răpite. Vreau să fie creat cât mai curând Tribunalul Internațional pentru investigarea tuturor crimelor regimului putinist și ca toți complicii la acest război să ajungă pe banca acuzaților. Sper că în viitor Rusia va reuși să se inspire din experiența Germaniei – care poate fi considerată exemplară – pentru a-și reinterpreta moștenirea istorică extrem de grea. Eu, cel puțin, de îndată ce războiul acesta se va încheia, sunt gata să particip la reconstrucția a tot ceea ce trupele rusești au distrus în Ucraina. Și știu mulți ruși care sunt gata să facă același lucru.” Marina Ovsiannikova
Mai multe informații
EdituraVellant
ISBN 9786069570210
Traducător Justina Bandol
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNo War. Cum m-am opus in cele din urma masinariei de propaganda de la Kremlin
Rating-ul tău

George Orwell scria că cel mai bun mod de a încheia un război este să-l pierzi. Eu vreau ca Rusia să piardă cât mai repede acest război, iar Ucraina să-și recapete toate teritoriile care i-au fost răpite. Vreau să fie creat cât mai curând Tribunalul Internațional pentru investigarea tuturor crimelor regimului putinist și ca toți complicii la acest război să ajungă pe banca acuzaților.

Sper că în viitor Rusia va reuși să se inspire din experiența Germaniei – care poate fi considerată exemplară – pentru a-și reinterpreta moștenirea istorică extrem de grea. Eu, cel puțin, de îndată ce războiul acesta se va încheia, sunt gata să particip la reconstrucția a tot ceea ce trupele rusești au distrus în Ucraina. Și știu mulți ruși care sunt gata să facă același lucru.

Marina Ovsiannikova

Marina Ovsiannikova este o jurnalistă rusă care a lucrat pentru postul tv rusesc de stat Channel One Russia. A fost editor de știri la principala emisiune de seara a postului TV, Vremya, încă de la începutul anilor 2000, mai târziu spunând că rolul ei era de fapt sa facă să funcționeze ,,propaganda de la Kremlin”.

În martie 2022 a întrerupt emisiune live Vremya pentru a protesta împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, gest care a dus numele ei pe toate agențiile de știri din lume. Ulterior, a fost arestată și închisă fără drept la avocat, iar în cele din urmă eliberată sub arest la domiciliu. No war. Cum m-am opus în cele din urmă masinăriei de propaganda a Kremlinului este relatarea experienței jurnalistei ruse pusă în postura de a trăi consecințele unui gest pe cât de curajos și necesar, pe atât de riscant pentru propria viața.

Marina Ovsiannikova a fost arestată pentru că a protestat împotriva războiului. A petrecut o noapte la închisoare, iar mai apoi judecătorul a plasat-o în arest la domiciliu. A fost pasabilă cu o pedeapsă de zece ani de închisoare pe baza unui nou articol de ordin penal. Cu doar câteva zile înainte să înceapă procesul, Ovsyannikova a reușit printr-un miracol să evadeze, împreuna cu fiica sa, din arestul la domiciliu. Autoritătile ruse au trecut-o imediat pe lista persoanelor urmărite internațional.