Nor vrea o mare curată

în stoc
SKU
a225372
32.00 LEI

Nor vrea o mare curată se adresează tuturor copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Puiul de focă Nor traiește cu familia lui pe un banc de nisip din Marea Nordului. Într-o zi, întâlnește o mică focă gri, care îi cere ajutorul. Pornesc amândoi la drum. Pe parcursul călătoriei, Nor observă cât de mult gunoi se află în mare. Hotărât să schimbe acest lucru, el vine cu un plan.

Cartea despre Nor este o carte cu imagini narative în care este povestită aventura micuțului pui de focă. Înainte ca povestea să înceapă, micii cititori află câteva informații despre puii de focă. Pe o pagină față-verso există în mijloc un desen cu un pui de focă, iar în jurul desenului sunt secțiuni individuale de text cu informații utile și interesante. Aici, copiii învață multe despre caracteristicile fizice și comportamentul tipic al acestei specii de animale. 

Textul și ilustrațiile inspirate ale autoarei îi ajută pe cititorii mari și mici să descopere multe lucruri despre viața acestor animale simpatice, dar și cum pot acționa împotriva poluării mărilor.

Povestea îi ajută pe copii să aibă mai multă empatie față de viețuitoarele din adâncul mărilor și să conștientizeze că gunoiul trebuie aruncat în locurile special amenajate. 

Din păcate, există și oameni care nu își sortează gunoiul sau care îl aruncă în natură: în râuri, în păduri sau pe câmpuri. Din această cauză, din ce în ce mai mult gunoi ajunge în mările de pe întreaga planetă. Acesta otravește apa și pune în pericol viața animalelor marine.

Atenția copiilor este atrasă de faptul că oamenii și comportamentul lor fac rău animalelor marine și mediului. La sfârșitul cărții ilustrate găsiți informații despre ce este, de fapt, gunoiul.

Copiii pot ajuta să facă din planeta noastră un mediu mai curat pentru noi și pentru Nor!

 

Mai multe informații
EdituraDidactica Publishing House
ISBN 5948495005382
Număr de pagini 28
Formatul cărţii 20 x 20 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNor vrea o mare curată
Rating-ul tău