Normanzii. De la pirați necrutățori la regi erudiți

în stoc
SKU
a249850
54.90 LEI
Pe scurt

O perspectivă fascinantă asupra lumii normande

Cunoscut cititorilor români datorită volumelor dedicate cruciadelor și vikingilor, istoricul american Lars Brownworth revine cu un nou titlu incitant, care îi prezintă pe normanzi într-o lumină surprinzătoare. Alături de bizantini, ei au fost probabil populația care a modelat cel mai puternic Evul Mediu european.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 9786067831009
Traducător Constantin Furtună
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNormanzii. De la pirați necrutățori la regi erudiți
Rating-ul tău

Normanzii sunt urmașii vikingilor veniți din Scandinavia și stabiliți în regiunea de nord-vest a Franței, care a căpătat denumirea de Normandia. Victoria din 1066 de la Hastings împotriva anglo-saxonilor este evenimentul-cheie al evoluției lor, care i-a propulsat în atenția întregii lumi și care rămâne în continuare principalul punct de interes în ceea ce îi privește. Dar Lars Brownworh nu se rezumă la momentului istoric al cuceririi Angliei și spune întreaga poveste a acestor războinici necruțători, a căror influență depășește cu mult granițele pe care ni le-am fi imaginat. Rezultatul este o lucrare de popularizare a istoriei extrem de bine structurată, ușor de citit, care reușește să cuprindă întreg universul normand într-o formulă captivantă și cuprinzătoare.

Autorul se concentrează asupra modului în care normanzii și-au pus amprenta asupra Evului Mediu european:
- Rolul pe care l-au jucat în formarea statelor medievale în Anglia, Franța, Italia
- Influența extinsă pe care au avut-o din Africa de Nord până în Bizanț și Rusia
- Istoria conflictelor în care au fost implicați, aflându-se în permanentă căutare de prăzi și de cuceriri

Dar cartea de față nu se rezumă la istoria politică și militară. Nu lipsesc poveștile de dragoste, nici aspectele impresionante care descriu complexitatea civilizației normande. Știați că Guillaume cel Bun, al treilea rege și ultimul conducător legitim al Siciliei de sorginte normandă, a fost chiar un savant sceptic în privința religiei? În special în Sicilia, regii normanzi s-au dovedit a fi savanți educați, erudiți și poligloți.

De asemenea, cititorii sunt ghidați în misiunea lor de explorare a trecutului de câteva instrumente utile: listele dinastiilor normande, hărțile teritoriilor stăpânite de normanzi, indexul de nume, locuri și bătălii.