Noroi inghetat. Povestea unei evreice din Romania in valtoarea Holocaustului din Transnistria

în stoc
SKU
a228908
36.91 LEI
Pe scurt
Noroi înghețat este o carte pe care Avital Baruch a scris-o după ce și-a dedicat șase ani de documentare, cercetând istoria Holocaustului din România, în special a deportărilor în Transnistria. Este un memorial literar închinat mătușii, bunicului și străbunicii ei, victime ale Holocaustului, care nu au avut parte de o înmormântare cuvenită. Despre autor: AVITAL E. M. BARUCH s-a născut în 1957 la Haifa, în Israel, unde a și copilărit. A studiat matematică și științele educației la Universitatea din Haifa, iar apoi s-a calificat și a lucrat ca expert contabil. În anii 1990 s-a mutat în Anglia, unde a studiat antropozofie, pedagogie Waldorf și dinamică spațială. A predat 15 ani într-o școală de tip Waldorf, atât pentru copii cu nevoi speciale, cât și în învățământul general.

Mărturie, pelerinaj, o călătorie de descoperire și izbăvire, o tapiserie minunat țesută de povestiri care zugrăvesc suferința, curajul, moartea și supraviețuirea. Nu există istorie orală mai valoroasă decât această superbă carte, scrisă de fiică în onoarea mamei ei, supraviețuitoare a Holocaustului, dar și ca dar de iubire făcut copiilor ei, precum și cititorilor.” Prof. YIANNIS GABRIEL, Universitatea din Bath, autorul volumului Myths, Stories and Organization.

„Nu este o simplă carte despre Holocaust sau o istorie a evreilor din România, Basarabia și Bucovina. Dezvăluie trecutul ascuns, încărcat de durere și tristețe, al unei întregi generații care a ezitat de multe ori să vorbească deschis despre încercările prin care a trecut.”

Mai multe informații
EdituraOmnium
ISBN 9786069519721
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNoroi inghetat. Povestea unei evreice din Romania in valtoarea Holocaustului din Transnistria
Rating-ul tău

Noroi înghețat este o carte pe care Avital Baruch a scris-o după ce și-a dedicat șase ani de documentare, cercetând istoria Holocaustului din România, în special a deportărilor în Transnistria. Este un memorial literar închinat mătușii, bunicului și străbunicii ei, victime ale Holocaustului, care nu au avut parte de o înmormântare cuvenită.

Despre autor:

AVITAL E. M. BARUCH s-a născut în 1957 la Haifa, în Israel, unde a și copilărit. A studiat matematică și științele educației la Universitatea din Haifa, iar apoi s-a calificat și a lucrat ca expert contabil. În anii 1990 s-a mutat în Anglia, unde a studiat antropozofie, pedagogie Waldorf și dinamică spațială. A predat 15 ani într-o școală de tip Waldorf, atât pentru copii cu nevoi speciale, cât și în învățământul general.