O formă de viață necunoscută

în stoc
SKU
a247463
34.95 LEI
Pe scurt
„Când a debutat, în 2018, cu O formă de viață necunoscută, Andreea Răsuceanu a fost o surpriză de proporții în peisajul literar românesc. Romanul este una dintre acele perle rare pentru că pornește de la juxtapunerea a trei povești de viață, din trei epoci diferite, dar reușește mult mai mult decât o cronică de familie și de epocă, reușește să ofere o meditație profundă asupra Vieții și Morții. Narațiunea ei pare că reface istoria Lumii, într-atât de ample sunt dimensiunile pe care le iau destinele particulare ale eroilor. O adevărată cosmologie plină de forță și de originalitate.” (Serenela Ghițeanu)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
ISBN 9789734691470
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO formă de viață necunoscută
Rating-ul tău

Premiul pentru Proză al revistei Ateneu (2019)
Premiul Scriitorul lunii ianuarie (2019), decernat de Uniunea Scriitorilor din România

Roman nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde”, Premiile revistei Observator cultural, Gala Premiilor Radio România Cultural, Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași”, Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România, Festivalul Primului Roman de la Chambéry

O formă de viață necunoscută este una dintre cărțile de ficțiune importante publicate în ultimii ani.” (Paul Cernat)

O formă de viață necunoscută e unul dintre cele mai răscolitoare, inventive, atent documentate și bine scrise romane ale literaturii române de Mileniu Trei.” (Cristina Chevereșan)

„Când a debutat, în 2018, cu O formă de viață necunoscută, Andreea Răsuceanu a fost o surpriză de proporții în peisajul literar românesc. Romanul este una dintre acele perle rare pentru că pornește de la juxtapunerea a trei povești de viață, din trei epoci diferite, dar reușește mult mai mult decât o cronică de familie și de epocă, reușește să ofere o meditație profundă asupra Vieții și Morții. Narațiunea ei pare că reface istoria Lumii, într-atât de ample sunt dimensiunile pe care le iau destinele particulare ale eroilor. O adevărată cosmologie plină de forță și de originalitate.” (Serenela Ghițeanu)