O glumă cu moartea

în stoc
SKU
a223280
34.00 LEI
Pe scurt

Poet, prozator, publicist, dramaturg și traducător, Ajdar Ol este un scriitor notoriu și un reprezentant marcant al generației ’80 din Azerbaidjan.
Deținător al premiului Cărții Naționale.
A publicat peste 30 de cărți. Piesele Molla Nasreddin și elefanții lui Emir Teymur, A fost odată… și Ultima scrisoare au fost montate pe scenele multor teatre din Azerbaidjan.
Povestirile „O poveste nouă despre Kadîr”, „Întâlnire cu ucigașul”, „Kemanceaua lui usta Yosif” au fost ecranizate.
Cărți semnate de Ajdar Ol au fost publicate în Iran, Turcia, Rusia, Polonia, Germania și Georgia.
Volumul de poezii Trăiește a fost recompensat cu Marele Premiu pentru poezie „Cuvântul de Aur” al Ministerului Culturii și Turismului din Azerbaidjan.
Povestirea „Maimuța comandantului de campanie” a obținut Marele Premiu „Mahmud Kashgari” în cadrul Concursului Internațional de Literatură din Țările Turcice (2012).

Toate elementele din prozele lui Ajdar Ol se leagă într-un ghem armonios, iar amănuntele alese cu grijă şi inspirație sunt acele nervuri foarte necesare într-o țesătură textuală. Prezenţa unui subiect memorabil aproape în fiecare proză le face extrem de cinematografice. Ajdar Ol este un prozator care merită a fi citit de la vlădică la opincă, adică de la expert la cititorul nepretențios.
Grigore CHIPER

Citindu-i poveștile, mi-am amintit de Cehov, dar și de Dovlatov. Ajdar Ol ne vorbește despre oamenii mărunți – personaje simpatice, concrete și interesante.
Ilaha KARIMOVA

E ceva curios. Deși scriitorul își prezintă personajele într-un mod destul de dur, ajungând uneori până la grotesc, cititorul, în schimb, simte pentru ele compasiune și simpatie.
Sabir BASHIROV

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca Educational
Colecție Cartea Romaneasca pentru copii
Ediția cărții II
ISBN 9786060570882
Traducător Alexandra Florescu
Număr de pagini 170
Formatul cărţii 13 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO glumă cu moartea
Rating-ul tău