O istorie naturală a exercițiului fizic. Știința mișcării, a odihnei și a sănătății

în stoc
SKU
a246641
59.96 LEI
Pe scurt
„Fascinant și plin de surprize.” (Bill Bryson) Toată lumea ştie că ar trebui să facă mişcare. Dacă însă exerciţiul fizic este ceva firesc, cum se face că nimeni n-a găsit o metodă eficientă de a-i ajuta pe oameni să-şi învingă instinctul natural, adânc înrădăcinat, de a evita să facă mişcare atunci când nu e absolut necesar? Cum se explică faptul că tot mai mulţi semeni ai noştri trăiesc mai mult ca oricând, deşi sunt din ce în ce mai inactivi din punct de vedere fizic? Oare suntem, prin natura noastră, înceţi şi slabi? Să fie adevărat că am ales rezistenţa în detrimentul forţei fizice? Că statul pe scaun ne omoară? Că exerciţiile fizice nu ne ajută să slăbim?
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Hexagon
ISBN 9789734690428
Traducător Andreea Rosemarie Lutic
Număr de pagini 512
Formatul cărţii 13,5 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO istorie naturală a exercițiului fizic. Știința mișcării, a odihnei și a sănătății
Rating-ul tău

„Fascinant și plin de surprize.” (Bill Bryson)

Toată lumea ştie că ar trebui să facă mişcare. Dacă însă exerciţiul fizic este ceva firesc, cum se face că nimeni n-a găsit o metodă eficientă de a-i ajuta pe oameni să-şi învingă instinctul natural, adânc înrădăcinat, de a evita să facă mişcare atunci când nu e absolut necesar? Cum se explică faptul că tot mai mulţi semeni ai noştri trăiesc mai mult ca oricând, deşi sunt din ce în ce mai inactivi din punct de vedere fizic? Oare suntem, prin natura noastră, înceţi şi slabi? Să fie adevărat că am ales rezistenţa în detrimentul forţei fizice? Că statul pe scaun ne omoară? Că exerciţiile fizice nu ne ajută să slăbim?

Daniel Lieberman, profesor la Harvard şi cunoscut cercetător în domeniul evoluţiei corpului uman, afirmă că perspectivele evoluţioniste şi antropologice ne pot ajuta să înţelegem mai bine paradoxul exerciţiului fizic – de ce un lucru pentru care nu suntem făcuţi este foarte benefic pentru sănătatea noastră. În plus, combate miturile referitoare la viteză, forţa fizică şi rezistenţă apelând la argumente ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, prezintă câteva principii menite a-l ajuta pe omul modern să ducă o viaţă mai plăcută şi mai activă.

„Vocea moderată a lui Daniel Lieberman este bine-venită într-o lume în care alergatul desculţ şi dieta paleo au devenit obsesii.” (The Wall Street Journal)

„O carte care îi va încânta pe specialiştii în fitness şi va face plictisitoarele şedinţe de antrenament mai pline de satisfacţii pentru toţi ceilalţi.” (Publishers Weekly)

„Daniel Lieberman dărâmă mituri, ne spune la ce fel de exerciţii fizice ne pricepem şi cum contribuie acestea la sănătatea noastră. Cel mai important este că nu îi judecă pe cei cărora, ştiind că trebuie să facă mişcare, acest lucru li se pare totuşi dificil.” (The New York Times)

Dr. Daniel E. Lieberman este specialist în paleoantropologie la Universitatea Harvard şi profesor de ştiinţe biologice în Departamentul de biologie evoluţionistă a omului din cadrul aceleiaşi universităţi. A studiat la Harvard şi la Cambridge, fiind cunoscut în special pentru cercetările sale cu privire la evoluţia corpului uman, mai ales în ce priveşte alergarea şi alte activităţi fizice. A publicat peste 150 de articole ştiinţifice, precum şi volumele The Evolution of the Human Head (2011) şi The Story of the Human Body (2013).