O mie de fărâme

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
H100013
15.60 LEI
Pe scurt
Personajul James Frey, de douăzeci şi trei de ani, se întoarce acasă distrus: cu patru dinţi lipsă, o gaură în obraz şi scăldat în fluide corporale din cele mai viu colorate. Acest tablou violent este rodul unui maraton a trei ani de consum de crack şi a zece ani de alcoolism.
Internat la cel mai faimos centru de dezintoxicare din Minnesota (cu o rată de reuşită de 17%), James înregistrează verdictul doctorului că va muri în câteva zile şi se luptă pentru supravieţuire. Felul în care Frey descrie mecanismul acelei "algebre a nevoii" despre care vorbea şi William Burroughs e delirant, copleşitor. Foamea de viaţă şi foamea de autodistrugere par a se hrăni reciproc: "Vreau un pahar, vreau cincizeci de pahare. Vreau o sticlă de tărie, cea mai curată, cea mai ţeapănă, cea mai distrugătoare, cea mai otrăvitoare tărie de pe pământ. Vreau cincizeci de sticle de tărie. Vreau crack, murdar şi galben şi plin de formaldehidă". Personajele care populează sanatoriul -- o prostituată de care James se îndrăgosteşte, un judecător federal, un fost campion la box -- sunt un amestec viu de decădere şi bunătate, iar de aici se nasc paginile cele mai pline de patos ale romanului.

Imediat după apariţie, O mie de fărâme devine cartea numărul unu a Amazon.com., ocupă primul loc pentru cincisprezece săptămâni consecutiv pe lista de bestselleruri New York Times, rămâne mai bine de un an pe această listă şi atinge vânzări de peste 4,5 milioane de exemplare. James Frey a fost tradus în peste treizeci de ţări.




Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-159-5
Traducător Carmen Săndulescu
Număr de pagini 540
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO mie de fărâme
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!