O să fiu tătic! Tot ce trebuie să știi ca să devii un tată desăvârșit

Epuizat din stoc
SKU
a230444
38.00 LEI
Pe scurt

Martha Bibescu (născută Martha Lucia Lahovary, 28 ianuarie 1886, București – 28 noiembrie 1973, Paris) este descendenta domnitorului Constantin Mavrocordat pe linie maternă, iar pe linie paternă, provine dintr-o renumită familie politică. S-a căsătorit, în 1905, cu prințul George Valentin Bibescu, devenind prințesa Martha Bibescu și unind astfel destinele a două dintre cele mai vechi și mai ilustre familii românești de tradiție politică, diplomatică și culturală. Ca dar de nuntă a primit Palatul Mogoșoaia, care avea să devină loc de refugiu, punct strategic și martor tăcut al evenimentelor istorice de la acea vreme. Împreună au avut o fiică, Valentina.

În 1908 publică prima sa carte, Les Huit Paradis, un volum premiat de Academia Franceză şi care i-a facilitat accesul în rândul celor mai apreciaţi scriitori ai vremii. De-a lungul vieții a scris în jur de 40 de cărți (note de călătorie, poezii, romane autobiografice sau istorice, eseuri, corespondență, biografii), pentru unele dintre ele folosind pseudonimul Lucile Decaux.

În perioada Primului Război Mondial, prinţesa a condus un spital din Bucureşti, în care erau îngrijite victime ale războiului. În septembrie 1945, Martha Bibescu, ca act de protest împotriva politicii românești de la acea vreme, a plecat definitiv din țară, refugiindu-se mai întâi în Anglia, apoi în Franţa. În anul 1962, primeşte Legiunea de Onoare a statului francez, iar un an mai târziu este desemnată consilier al preşedintelui francez Charles de Gaulle în problema românească, astfel recunoscându-i-se, în mod public, eforturile depuse pentru ţara natală.

În anul 1954, Academia Franceză îi conferă Marele Premiu pentru Literatură pentru întreaga operă, iar în 1955 devine membră a Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Bruxelles. În 1972, cu un an înainte de moarte, publică ultima carte: Échanges avec Paul Claudel. Este înmormântată la cimitirul Père Lachaise din Paris, iar pe piatra funerară stă scris: „Marthe Bibesco, écrivaine française“.

O să aveți un copil! 

În fine, partenera ta îl aduce pe lume, dar asta înseamnă că și tu îl aduci. Nu literalmente, desigur, însă vei trece și tu prin cele nouă luni de hormoni zburători, masaje și emoții, nerăbdare și nervozitate – cum nu le-ai experimentat niciodată! 

A început cea mai importantă călătorie a vieții tale. Vei fi tată și te simți super! Dar ești pregătit?

Majoritatea cărților despre sarcină sunt pentru mamă, însă aceasta este doar pentru tine, noul tată. Ea te îndrumă prin cele nouă luni de bucurie, entuziasm și temeri astfel încât să ieși din acest carusel emoțional pregătit pentru orice îți va aduce nou-născutul. De la modul în care copilul crește lună de lună până la ce să cumperi și cum să-ți sprijini partenera (lucrurile mici contează...), bestsellerul internațional O să fiu tătic! este ghidul tău de supraviețuire pentru cele nouă luni.

Declarație a autorului în alt context:

„Ascensiunea pe Kilimanjaro și traversarea deșertului kenyan au fost pentru mine o joacă de copii în comparație cu a fi tată...” – Mark Woods

„Sper să-ți placă să citești cartea O să fiu tătic! și să o găsești utilă – cu certitudine eu m-am distrat scriind-o și nu pot decât să îi cer iertare bietei mele soții, care nu știa mai mult de 5% din ce prezint eu aici când era însărcinată cu primul nostru copil.

Mi-a făcut mare plăcere să mă documentez pentru această carte, să îi intervievez și pe alți tați și să o scriu. Cel mai mult, însă, îmi place să fiu tată și sunt absolut sigur că și ție îți va plăcea.

Îți urez noroc în acest nou rol al vieții tale!“ – Mark Woods

CE SPUN CITITIORII 

„Am crezut că această carte va fi mai mult amuzantă decât informativă. Dar m-am înșelat. M-a ajutat enorm!” – Simon, review Amazon 
 
„Informații profunde despre ce se întâmplă în această perioadă a vieții. M-a ajutat enorm să fiu pregătit pentru următorii pași. Stilul în care autorul scrie face din acest subiect unul mult mai ușor de digerat. Mi-a adus zâmbetul pe față, iar uneori am râs cu lacrimi. O carte minunată pe care fiecare viitor tătic se va bucura că a citit-o!” – Sven, review Amazon 
 
„Este curios faptul că există atât de multe cărți de parenting, dar atât de puține cărți pentru viitorii tătici. Tonul lui Mark este perfect. Informativ și relaxat, în timp ce este cu adevărat hilar. Am pierdut numărătoarea la dățile în care eu și soția mea (care a citit cartea alături de mine) am izbucnit în râs. Cartea se concentrează pe realitatea conform căreia lucrurile se vor schimba în viața ta. Autorul explică lucruri despre care nu aveam habar.” – Ethan, review Amazon 
 
„Nu doar că este extrem de informativă, este foarte ușor de parcurs. Parcă m-am așezat lângă un prieten, acel prieten care a trecut prin focurile sarcinii și a ieșit învingător, iar acum avem o discuție cu adevărat folositoare. Recomand cartea fiecărui camarad care a fost chemat la luptă!” – James, review Amazon
Mai multe informații
EdituraFor You
ISBN 9786066394024
Număr de pagini 336
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO să fiu tătic! Tot ce trebuie să știi ca să devii un tată desăvârșit
Rating-ul tău