Thich Nhat Hanh. O viață trăită conștient

în stoc
SKU
a248239
59.00 LEI
Pe scurt
Thich Nhat Hanh este călugărul care conduce comunități monastice, este învățătorul care relevă înțelesuri ascunse și activistul care militează pentru o schimbare în bine a lumii.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Biblioterapia
ISBN 9786064412690
Traducător Silvia Năstasie
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsThich Nhat Hanh. O viață trăită conștient
Rating-ul tău

Una dintre învățăturile lui Thich Nhat Hanh este că fiecare om trăiește într-o continuă legătură cu cei din jurul său, dar și cu natura.

Nu putem exista în afara lumii care ne înconjoară, ci doar prin raportare la aceasta. Viața maestrului este dovada cea mai puternică a acestei concepții, pentru că întreaga sa gândire și activitate, care a schimbat percepția asupra spiritualității tradiționale, s-a dezvoltat în relație cu numeroși factori sociali și politici, dar și cu personalități remarcabile.

Născut în Vietnam în 1926, THICH NHAT HANH a fost un martor lucid la distrugerile războiului și conflictele interne ale țării. Reflecțiile sale pe marginea dezastrului au pus bazele unei revoluții a principiilor budiste tradiționale. Pentru maestrul Zen, contemplarea și dezvoltarea spirituală nu pot avea sens fără acțiunile politice și sociale pe care s-a simțit chemat să le întreprindă.

Vederile sale cuprinzătoare s-au ridicat însă deasupra particularităților societății. Conform acestora, oamenii sunt interconectați și se află într-o comuniune neîntreruptă cu natura. Biografia maestrului iluminat dezvăluie un parcurs extraordinar care fascinează și invită la meditație.

Céline Chadelat este jurnalistă, autoare, lector și mamă a doi copii. Absolventă a Université Sciences Po, a scris articole pentru reviste de specialitate din domenii precum religie, spiritualitate și yoga. Activitatea sa online este ilustrată în special de blogul dedicat informării femeilor asupra postpartumului (lemoisdor.fr), iar proiectele sale în acest sens includ acțiuni civice precum petiții către Ministerul francez al Sănătății pentru îmbunătățirea condițiilor de viață pentru femei după naștere.

Bernard Baudouin se ocupă de mulți ani de mișcările ideologice și este autorul a numeroase cărți despre spiritualitate și religie. Absolvent al Lee Strasberg Theatre Institute din Los Angeles, se pregătește să devină comediant și scrie piese de teatru, o parte dintre acestea fiind puse în scenă în Franța. După ce publică primele sale cărți, devine autorul a numeroase scenarii de film pentru televiziune și cinematografie. În presa scrisă se remarcă în calitate de redactor-șef al mai multor reviste, etapă în care începe să se orienteze către cărțile de ficțiune, spiritualitate și dezvoltare personală. Ulterior, încetează orice activitate, pentru a se dedica exclusiv scrierii cărților.