O zi grea

Epuizat din stoc
SKU
C904265
26.25 LEI
Pe scurt
Memoriile unui martor la misiunea de eliminare a lui Osama Bin Laden

„Desigur, povestea lui Bin Laden este subiectul general al cărţii, însă paşii conturării poveştii autorului sunt la fel de captivanţi. Noile informaţii ale lui Owen privitoare la atacul de la Abbottabad adaugă un element față de ceea ce s-a relatat anterior. Nu există o ilustrare mai bună a faptului că luptătorii SEAL sunt neiertători şi pragmatici. Gândesc rapid. Se adaptează la orice situaţie cu care se confruntă. Fac ceea ce trebuie să facă.” (Janet Maslin), New York Times


„Fără nicio îndoială, cartea este un important document istoric. Să ne gândim doar ce-ar fi însemnat să avem o relatare a ultimelor minute ale lui Hitler în buncărul său. O zi grea este dură şi convingătoare prin relatarea antrenamentelor, execuţiei şi evenimentelor imediat ulterioare misiunii Bin Laden, executată de Team Six din forţele speciale SEAL ale Marinei americane.”(Los Angeles Times)


Mark Owen, un fost membru al trupelor de Forţe Speciale ale Marinei Statelor Unite, cunoscute sub denumirea SEAL Team Six, a fost unul dintre primii care au trecut pragul camerei de la etajul trei al ascunzătorii teroristului, unde a fost martorul morţii lui Bin Laden. Numele lui Mark Owen şi numele celorlalţi luptători SEAL menţionaţi în carte au fost schimbate pentru securitatea lor.


Kevin Maurer a relatat operaţii ale forţelor speciale timp de nouă ani. A fost ataşat la Forţele Speciale , în Afganistan, de şase ori, a petrecut o lună în anul 2006 cu unităţi de operaţii speciale în estul Africii şi a fost ataşat la forţele Statelor Unite din Irak şi Haiti. Este autorul unui număr de patru cărţi, inclusiv câteva despre operaţii speciale.

Mai multe informații
EdituraParalela 45
Colecție TOTAL
Ediția cărții I
ISBN 978-973-47-1569-5
Traducător Bogdan Chircea
Număr de pagini 248
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO zi grea
Rating-ul tău