Oameni ultraprocesati

în stoc
SKU
a268843
Preț special 44.00 LEI Preț standard 55.00 LEI
Pe scurt
Oameni ultraprocesati. Despre capcanele industriei alimentare Tu stii ce mananci? Adevarul despre mancarea ultraprocesata este acum in meniu. Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitina, glucoza, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot in magazinele noastre. Le gasim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, paine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea solutia pentru o alimentatie hranitoare si sanatoasa?
Mai multe informații
EdituraBookzone
Ediția cărții I
ISBN 978-630-305-201-4
Traducător Valentina Georgescu
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOameni ultraprocesati
Rating-ul tău

Oameni ultraprocesati. Despre capcanele industriei alimentare

Tu stii ce mananci?

Adevarul despre mancarea ultraprocesata este acum in meniu.

Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitina, glucoza, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot in magazinele noastre. Le gasim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, paine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea solutia pentru o alimentatie hranitoare si sanatoasa?

In cartea sa, Dr. Chris van Tulleken dezvaluie adevarul socant despre impactul negativ al alimentelor ultraprocesate asupra sanatatii noastre, dar si despre industria alimentara care ne propune tot mai multe produse concepute pentru a fi profitabile, nu hranitoare. 
 
Descopera o carte-fenomen care va schimba modul in care citesti etichete, faci cumparaturi si te hranesti.

Totul a inceput cu o inghetata care nu se topea... desi era calda
 
Investigatia lui Chris Van Tulleken - medic, doctor in virusologie moleculara si colaborator BBC, a inceput atunci cand a observat ca inghetata fetitei sale nu se topea desi era calda. Si a devenit o carte surprinzatoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potentiatori de arome, agenti de incarcare, amidon modificat, proteine hidrolizate si multe astfel de substante pentru a crea alimente sarace din punct de vedere nutritional, dar bogate in zahar si sare pentru a stimula consumul in exces. Intr-o explorare curajoasa a lumii de astazi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvaluie adevarul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrani, precum si despre sistemul care le produce, cu costuri uriase pentru intreaga planeta. 
 
O lectura revelatoare si necesara, cartea sa ne ofera informatiile de care avem nevoie pentru a recunoaste alimentele ultraprocesate si pentru a face alegeri nutritionale mai