Omul generos

Epuizat din stoc
SKU
C145370
39.45 LEI
Pe scurt
Bestseller international - o carte de stiinta pentru toti, cuprinzatoare, care examineaza intreaga existenta umana pentru a arata ca, in fond, cheia catre sex este generozitatea.
Animalele si oamenii deopotriva isi etaleaza cele mai bune calitati pentru a-si cuceri partenerii: tind spre perfectiune, fac eforturi in plus pentru a-i ajuta pe ceilalti si se straduiesc pentru a face lumea mai buna - pe scurt, sunt generosi, iar generozitatea, potrivit celor mai noi descoperiri stiintifice, este ceva foarte sexy.

Cercetarea din mai multe domenii stiintifice ne schimba dramatic imaginea asupra omului. Comportamentul uman s-ar putea sa nu fie bazat, asa cum se credea, pe imperturbabilul, calculatul, rationalul interes propriu, ci mai degraba pe generozitate, comunitate si interes reciproc. Pe scurt, cu cât sacrificam mai mult, cu atât câstigam mai mult, atât din punct de vedere sexual cât si din alte puncte de vedere. Aceasta este, desigur, o veste buna pentru omenire.

Este uimitor optimismul lui Norretranders, asa cum iese el la iveala pe masura ce autorul intra intr-o larga varietate de subiecte, de la asistenta sociala la razboi, de la robotica la energia cu capacitate de regenerare, de la teoria jocului la genetica, pentru a face un portret ireverentios, erudit si incântator al lui Homo generosus, omul generos."inca de la prima fraza, Nørretranders isi prezinta abordarea proaspata, ireverentioasa asupra sociobiologiei pentru toti. Desi pune vechea placa ... o face in slujba unei perspective noi si provocatoare: aceea ca generozitatea, creativitatea, cooperarea si inteligenta omului servesc unicului scop evolutionist de a ne face mai sexy." Publishers Weekly
Mai multe informații
EdituraPublica
Ediția cărții I
ISBN 978-973-88365-6-3
Traducător Crsitina Sasu
Număr de pagini 296
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOmul generos
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!