Ora de 50 de minute. Cinci psihoterapii ale unor pacienți aflați în pragul nebuniei

Epuizat din stoc
SKU
C181706
43.34 LEI
Pe scurt
Autorul nu încearcă să evidenţieze soliditatea vreunei teorii sau tehnici, ci se plasează în poziţia temerară a unui om sincer dedicat care, mai presus de toate, doreşte să uşureze suferinţa umană. Scrisă cu un talent deosebit, cartea se adresează tuturor celor interesaţi de psihoterapie.
În „Ora de 50 de minute", autorul ne oferă prilejul de a-l însoţi în cabinetul de psihoterapie şi de a cunoaşte cinci dintre pacienţii săi: un psihopat care se lupta cu un trecut traumatic şi cu istovitoare halucinaţii ce-l împing spre crimă, un comunist într-o Americă anticomunistă, care se străduieşte să-şi pună ordine în viaţa emoţională, o tânără nefericită şi bulimică, tânjind după un tată care a abandonat-o, un antisemit violent, brutal şi plin de ură, care, sub tratamentul lui Lindner, reuşeşte să se elibereze de propria psihoză şi, cel mai spectaculos, un fizician strălucit care şi-a creat un vast univers propriu, vizionar, dar în întregime iluzoriu.

Dar probabil că personajul cel mai memorabil dintre toate este psihoterapeutul însuşi – dedicat, curajos, plonjând în cele mai adânci cotloane ale sufletelor pacienţilor săi în tentativele, câteodată ne-ortdoxe, de a-i vindeca.

Robert Lindner – psihiatru şi psihanalist, a scris numeroase cărţi despre activitatea sa clinică cu diferiţi pacienţi, printre care Rebel fără cauză: povestea unui criminal sociopat şi Ziduri şi oameni.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihologie-Psihoterapie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-707-453-9
Traducător Ioan Sava
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOra de 50 de minute. Cinci psihoterapii ale unor pacienți aflați în pragul nebuniei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!