Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban

Epuizat din stoc
SKU
a217017
40.95 LEI
Pe scurt

Cristina Elena Gheorghiu este o economistă care s-a transformat ca prin farmec în autor de cărți pentru copii.

Prin natura profesiei sale, se află zilnic în contact cu cifre, tabele de calcul și sume. Dar cuvintele sunt cele care o înveselesc și îi colorează sufletul. În fiecare seară, citește povești împreună cu Andrei, băiețelul ei. Pornesc astfel în călătorii minunate alături de personaje cunoscute tuturor copiilor sau inventate de ei. Așa s-a născut Năsuc, într-o seară de iarnă, când căutau noi prieteni alături de care să călătorească în lumea nemărginită a poveștilor.

Ce se întâmplă la intersecţia dintre designul urban şi ştiinţa fericirii? Sau, altfel spus, în condiţiile în care densitatea vieţii urbane este considerată soluţia pentru criza de mediu şi resurse a vremurilor noastre, cât de fericiţi suntem în oraşele în care locuim?
Iată o întrebare tot mai actuală, tot mai acută la care jurnalistul Charles Montgomery încearcă să dea un răspuns în celebra sa carte Oraşul fericit.
Și tocmai legitimitatea acestei întrebări ne aduce în fața celui de-al doilea tiraj al cărții apărute în 2017 în colecția igloobooks.
Lucrarea constituie un argument puternic pentru a promova politici și măsuri care să îmbunătățească calitatea vieții în orașe, o prezentare a unor măsuri vizionare care au dovedit deja că funcționează și o trecere în revistă a instrumentelor care pot duce la materializarea scopului final – orașe prietenoase cu oamenii.

Mai multe informații
EdituraIgloo Media
Colecție igloopatrimoniu
Ediția cărții II
ISBN 6421717001137
Traducător Ioana Văcărescu
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 15 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOrașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban
Rating-ul tău