Orașul vrăjitoarelor

în stoc
SKU
a233759
55.00 LEI
Pe scurt

Torino, 1704

Există lucruri despre care nu se poate vorbi decât sub ocrotirea Sfinților, pentru că Omul Crucii este mereu la vânătoare de suflete și ar putea oricând să asculte. Prezențe misterioase cutreieră străzile când se lasă noaptea, iar cadavre mutilate sunt găsite în dimineața următoare.

Dar există cu adevărat Omul Cruce? Și ce este el: om, diavol sau doar o legendă?

Orașul vrăjitoarelor: Un roman la limita dintre realitate și iluzie, dintre lumea materială și lumea spiritelor, cu crime misterioase în prim plan și un război în plan secund, în care atmosfera pur gotică se completează perfect cu adrenalina specifică unui thriller.

La începutul anilor 1700, politica lipsită de scrupule a lui Vittorio Amedeo al II-lea a condus Ducatul de Savoia în război împotriva Franței.

Laura, care a crescut în apropiere de Nisa, de teama represaliilor francezilor este nevoită să fugă împreună cu familia și concetățenii ei în capitala Savoiei, crezând că va fi în siguranță la Torino. Ea va descoperi curând că orașul nu este nici pe departe un oraș ca oricare altul.

Există lucruri despre care nu se poate vorbi decât sub ocrotirea Sfinților, pentru că Omul Crucii este mereu la vânătoare de suflete și ar putea oricând să asculte. Prezențe misterioase cutreieră străzile când se lasă noaptea, iar cadavre mutilate sunt găsite în dimineața următoare.

Gustìn, cândva un huligan de stradă și fost deținut, acum pare că este omul potrivit pentru a face treaba murdară, dar și pentru a vâna bandiți, vrăjitoare și ucigași în serie.

Viețile lor se intersectează în timp ce orașul se pregătește să reziste asediului care va decide destinul războiului și al Ducatului, tremurând în fața semnelor diabolice și bazându-se pe semnele cerești.

Orașul vrăjitoarelor este un roman istoric încărcat cu un puternic mister ezoteric care va incita necruțător cititorul. O carte care invocă dreptatea pentru cei nevinovați și care te face să-ți dorești ca magia să existe cu adevărat!

În 2021, volumul a câștigat concursul literar Garfagnana in Giallo Barga Noir, secțiunea Crime istorice.

 

Luca Buggio s-a născut la Torino, unde locuiește și lucrează. Absolvent de inginerie, este și scriitor, actor și regizor de teatru. De asemenea, este directorul asociației culturale Compagnia dei Saltapasti, care pune în scenă spectacole de teatru și organizează cursuri și ateliere de actorie. A debutat în 2009 cu ,,La danza delle Marionette” (Dansul marionetelor). Prin intermediul romanului ,,Orașul vrăjitoarelor”, autorul ne transpune în magia de final al Evului Mediu torinez, într-o atmosferă specifică atât genului gotic, cât și thrillerului. ,,A scrie, a interpreta roluri și a-i face pe alții să interpreteze roluri sunt pasiunile mele. În copilărie, cititul unor cărți sau vizionarea unor filme care se terminau prost mă determinau să vreau să rescriu povestea. A fost o cu totul altceva să găsesc curajul de a lăsa pe cineva să îmi citească scrierile. „La Danza delle Marionette” (Dansul marionetelor), un roman gotic inspirat de experiența mea din lumea voluntariatului, a fost publicat în 2009 și a avut un succes care m-a uimit și pe mine. Între timp, am descoperit istoria orașului meu și am simțit nevoia să spun o poveste amplasată aici. Așadar, ascultând o conferință despre asediul asupra orașului Torino și adunând laolaltă idei și gânduri care îmi fremătau de ceva vreme prin minte, în 2006 am început să mă documentez și să scriu povestea care astăzi a ajuns în toate librăriile. De-a lungul anilor am descoperit și pasiunea pentru teatru. Sunt director artistic, actor și regizor la Compagnia dei Saltapasti, o asociație culturală și recreativă care prezintă spectacole de teatru și organizează cursuri și ateliere de actorie. De foarte multe ori eu sunt autorul textelor pe care le punem în scenă și, sigur că nu o fac în mod intenționat, dar unele dintre aceste texte sunt amplasate în orașul Torino, în epoca barocă. ”

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție Green Spot
ISBN 9786069682432
Traducător Ioana Baciu
Număr de pagini 528
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOrașul vrăjitoarelor
Rating-ul tău