Originea speciilor

în stoc
SKU
a256529
77.00 LEI
Pe scurt
In cartea ,,Originea speciilor", aparuta dupa 28 de ani, in 1859, Darwin prezinta descoperirea sa epocala, care avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care oamenii se vad pe ei insisi si lumea in care traiesc. Aici, el demonstreaza intr-un mod convingator realitatea evolutiei, si anume faptul ca nu este posibil ca animalele si plantele existente sa fi aparut in mod separat, ci trebuie sa se fi transformat cu incetul din stramosi comuni. Cel mai important element din carte este acela ca explica in detaliu mecanismul care duce la o astfel de transformare: selectia naturala – ideea care a dat pentru prima data inteligibilitate stiintifica evolutiei ca fenomen.
Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Mathesis
ISBN 5948417280293
Traducător Ion E. Fuhn
Număr de pagini 544
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsOriginea speciilor
Rating-ul tău

In data de 27 decembrie 1831, tanarul naturalist Charles Darwin parasea portul Plymouth la bordul corabiei Beagle. In urmatorii cinci ani, Darwin a cercetat plante si animale de pe cuprinsul lumii, adunand o serie de dovezi ce vor culmina intr-una dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii: teoria evolutiei prin selectie naturala.

In cartea Originea speciilor, aparuta dupa 28 de ani, in 1859, Darwin prezinta descoperirea sa epocala, care avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care oamenii se vad pe ei insisi si lumea in care traiesc. Aici, el demonstreaza intr-un mod convingator realitatea evolutiei, si anume faptul ca nu este posibil ca animalele si plantele existente sa fi aparut in mod separat, ci trebuie sa se fi transformat cu incetul din stramosi comuni. Cel mai important element din carte este acela ca explica in detaliu mecanismul care duce la o astfel de transformare: selectia naturala – ideea care a dat pentru prima data inteligibilitate stiintifica evolutiei ca fenomen.

Fiind una dintre putinele opere stiintifice paradigmatice accesibile publicului larg, Originea speciilor nu numai ca a lansat stiinta biologiei moderne, ci totodata a influentat practic intreaga gandire literara, filosofica si religioasa.

Charles Darwin a avut o mare idee, poate cea mai puternica idee conceputa vreodata. Si, asemenea celor mai bunei idei, este uimitor de simpla.

Richard Dawkins

Nimeni nu a luptat mai bine si nimeni nu a fost mai norocos decat Charles Darwin. El a descoperit un mare adevar, calcat in picioare, dispretuit de bigoti si ridiculizat de intreaga lume; el a trait suficient de mult pentru a-l vedea, mai cu seama prin propriile eforturi, statornicit fara discutie in stiinta, absorbit in mod inseparabil in conceptiile comune ale oamenilor, fiind urat si temut doar de cei care vor sa aduca injurii, dar nu indraznesc. Ce-si poate dori un om mai mult?

Thomas Henry Huxley