Pacte societare

Epuizat din stoc
SKU
C194573
40.47 LEI
Pe scurt
Ediţia a II-a a prezentului volum a fost necesară pe de o parte pentru că tehnic prima ediţie a fost epuizată şi pe de altă parte, pe fond, lucrarea a trebuit să fie modificată parţial – fie prin adăugarea unei jurisprudenţe pertinente şi ca urmare a modificărilor legislative. Prezentul volum analizează pactele societare din perspectiva aplicării dispoziţiilor din Noul Cod Civil (NCC).

Pactele societare par să fie o practică recentă în ţara noastră, pe de o parte pentru că nu a existat o realitate în acest sens, şi pe de altă parte, pentru că filialelele companiilor mari au utilizat procedurile societăţilor mamă; astfel încât acestea nu au constituit obiectul vreunei cercetări laborioase.


Pactele societare, altfel spus ansamblul de înţelegeri şi clauze pe care asociaţii şi le stabilesc între ei, formează obiectul unei dispute nu atât pe terenul importanţei, cât mai ales al domeniului lor: pe scurt putem considera că sunt pacte toate acele înţelegeri care formează obiectul acordului de voinţă al asociaţilor/acţionarilor (care nu sunt hotărâri ale adunării generale) şi care se circumscriu cadrului general legal al societăţilor comerciale, contractelor şi regulilor de drept privat.

Mai multe informații
EdituraUniversitara
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-606-591-288-5
Număr de pagini 264
Formatul cărţii 13.5x20
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPacte societare
Rating-ul tău