Pădurea spânzuraților

în stoc
SKU
a182891
24.00 LEI
Pe scurt
Psihologia sufletului mediocru combatut de doua atitudini impuse dinafara a dat Padurea spanzuratilor, roman care ar fi putut sa fie politic si din instinct creator a ramas un roman de analiza. G. Calinescu Padurea spanzuratilor este construit in intregime pe schema unei obsesii, dirijand destinul eroului din adancimile subconstientului. Tudor Vianu Apostol Bologa e un personaj inspirat din viata si moartea dramatica a lui Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Precedat de nuvelele: Hora mortii, Catastrofa si Itic Strul dezertor, purtatoare ale unui mesaj comun, romanul Padurea spanzuratilor valorifica o teza pacifista, accentuand pana la forme de tragism protestul contra razboiului. Trasatura cu totul originala a stilului acestui roman este naturaletea, o anumita spontaneitate manifestata in mod deschis in felul de a vorbi al personajelor. Nu exista o cenzura a cuvintelor din ratiuni exterioare: pentru ca ar fi prea dur, sau pentru ca ar trada o anumita impulsivitate de moment a unui personaj, dimpotriva totul este inregistrat live. Lucian Pricop
Mai multe informații
EdituraCartex
ISBN 9789731898537
Număr de pagini 280
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPădurea spânzuraților
Rating-ul tău

Psihologia sufletului mediocru combatut de doua atitudini impuse dinafara a dat Padurea spanzuratilor, roman care ar fi putut sa fie politic si din instinct creator a ramas un roman de analiza.
G. Calinescu

Padurea spanzuratilor este construit in intregime pe schema unei obsesii, dirijand destinul eroului din adancimile subconstientului.
Tudor Vianu

Apostol Bologa e un personaj inspirat din viata si moartea dramatica a lui Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Precedat de nuvelele: Hora mortii, Catastrofa si Itic Strul dezertor, purtatoare ale unui mesaj comun, romanul Padurea spanzuratilor valorifica o teza pacifista, accentuand pana la forme de tragism protestul contra razboiului.
Trasatura cu totul originala a stilului acestui roman este naturaletea, o anumita spontaneitate manifestata in mod deschis in felul de a vorbi al personajelor. Nu exista o cenzura a cuvintelor din ratiuni exterioare: pentru ca ar fi prea dur, sau pentru ca ar trada o anumita impulsivitate de moment a unui personaj, dimpotriva totul este inregistrat live.
Lucian Pricop