Palatul de Cristal

în stoc
SKU
a266575
79.99 LEI
Pe scurt
În 1885, trupele britanice intră în Mandalay și obligă familia regală birmană să ia calea exilului. Rajkumar, un băiat sărac care lucrează la o tarabă din piața prăfuită de lângă palat, este salvat de un negustor chinez înțelept, cu care înființează o afacere de prelucrare a lemnului în nordul țării. Mai târziu, cu imaginea familiei regale în minte, tânărul călătorește până în orășelul obscur din India unde au fost surghiuniți cu toții, vrând s-o regăsească pe Dolly, o slujnică de la curtea reginei, a cărei iubire îi va modela viața. Narațiunea urmărește aventurile comerciale – plantații de cauciuc în Malaya, afaceri în Singapore, moșii în Birmania – pe care Rajkumar le întreprinde cu ajutorul prietenilor, asociaților și cunoștințelor sale până la Al Doilea Război Mondial, precum și răspândirea familiei extinse la New York și în Thailanda, la Londra și Hong Kong în perioada postbelică. Luptele în urma cărora Birmania, India și Malaysia au devenit ceea ce sunt acum sunt descrise cu mare talent în acest roman splendid.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Clasici contemporani Litera
ISBN 9786303194035
Traducător Adina și Gabriel Rațiu
Număr de pagini 704
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPalatul de Cristal
Rating-ul tău

În 1885, trupele britanice intră în Mandalay și obligă familia regală birmană să ia calea exilului. Rajkumar, un băiat sărac care lucrează la o tarabă din piața prăfuită de lângă palat, este salvat de un negustor chinez înțelept, cu care înființează o afacere de prelucrare a lemnului în nordul țării. Mai târziu, cu imaginea familiei regale în minte, tânărul călătorește până în orășelul obscur din India unde au fost surghiuniți cu toții, vrând s-o regăsească pe Dolly, o slujnică de la curtea reginei, a cărei iubire îi va modela viața.

Narațiunea urmărește aventurile comerciale – plantații de cauciuc în Malaya, afaceri în Singapore, moșii în Birmania – pe care Rajkumar le întreprinde cu ajutorul prietenilor, asociaților și cunoștințelor sale până la Al Doilea Război Mondial, precum și răspândirea familiei extinse la New York și în Thailanda, la Londra și Hong Kong în perioada postbelică.

Luptele în urma cărora Birmania, India și Malaysia au devenit ceea ce sunt acum sunt descrise cu mare talent în acest roman splendid.