Papa Francisc. Convorbiri cu Jorge Bergoglio

Epuizat din stoc
SKU
C215307
37,57 LEI
Pe scurt

Francisc, nascut Jorge Mario Bergoglio la Buenos Aires in 1936, descendent al unei familii de italieni, este papa numarul 266 al Bisericii Catolice si sef al statului Vatican. A fost ales la 13 martie 2013 de catre membrii Colegiului Cardinalilor dupa renuntarea la pontificat al lui Benedict al XVI-lea, dupa a cincea runda de vot din a doua zi a conclavului.  La douazeci si unu de ani a fost hirotonisit ca preot iezuit, cristalizandu-se astfel vocatia sa religioasa, devreme descoperita, pentru care a abandonat studiile de inginerie chimica. A fost profesor de literatura si psihologie. Dupa o bogata activitate ca preot si profesor de teologie, a fost uns de catre Papa Ioan Paul al II-lea, episcop titular auxiliar al orasului Buenos Aires. In doar cativa ani si dupa ce a fost director spiritual si confesor in Biserica Societatii lui Iisus din orasul Córdoba, a devenit Arhiepiscop de Buenos Aires, cardinal primat al Argentinei si presedinte al Conferintei Episcopale. 


 

Din pozitia de cardinal a facut parte din Comisia pentru America Latina, Congregatia Clerului, Consiliul Pontifical pentru Familie, Congregatia pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor, Consiliu Ordinar al Secretariatului General al Sinodului Episcopilor si Congregatia pentru Institutele de Viata Consacrata si Societati de Viata Apostolica. Are 77 de ani. 


La 13 martie 2013, monseniorul Jorge Bergoglio a fost ales succesorul lui Joseph Ratzinger pentru a ocupa, sub numele de Papa Francisc, scaunul lui Petru. Aceasta carte, rezultat al conversatiilor cu Sergio Rubin si Francesca Ambrogetti, este o confesiune, marturisita la persoana I, despre evenimentele ce au marcat viata actualului pontif. 


In paginile acestea, intr-o maniera deslusita si intima, Jorge Bergoglio povesteste cum a ajuns familia sa in portul Buenos Aires in 1929, circumstantele nasterii sale, cum si-a petrecut copilaria, si cum din pricina unei grave pneumonii a simtit primele semne ale vocatiei religioase. Ne vorbeste si despre intrarea sa la seminar, de primele ore predate, de experienta sa ca profesor de psihologie si literatura... pana la aparitia „fenomenului Bergoglio”, dupa ce Ioan Paul al II-lea l-a uns cardinal. 


Bergoglio accepta sa raspunda cu sinceritate si curaj, la intrebarile directe si patrunzatoare care ii permit sa marturiseasca modul sau de gandire, cu luciditatea care il caracterizeaza si fara sa ocoleasca niciun subiect incomod: de la cum trebuie sa fie traita experienta rugaciunii, trecand prin celibat si activitatea pastorala a Bisericii, pana la scandalurile sexuale sau opinia sa despre dictatura argentiniana.


 

Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Victoria Books
ISBN 978-606-8360-65-2
Număr de pagini 200
Formatul cărţii 13x20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPapa Francisc. Convorbiri cu Jorge Bergoglio
Rating-ul tău