Parenting neconditionat

Epuizat din stoc
SKU
a100788
39.45 LEI
Pe scurt

Cele mai multe ghiduri pentru parinti pornesc de la intebarea "Cum ii convingem pe copii sa fie ascultatori?" si continua cu propunerea unor varii tehnici pentru exercitarea controlului asupra lor. Specialistul in educatie recunoscut la nivel international, Alfie Kohn, isi incepe aceasta carte realmente inovatoare cu o alta intrebare "De ce au nevoie copiii-si cum putem noi sa le satisfacem aceste nevoi?" Aceasta intrebare duce la formularea unor idei despre cum actionam laolalta cu cei mici, in loc sa actionam asupra lor.

Una din nevoile de baza ale unui copil, conform argumentarii lui Kohn, este cea de iubire neconditionata, de a sti ca va fi acceptat, chiar daca o da in bara sau nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Cu toate acestea, abordarile conventionale in materie de crestere a copiilor, ca pedepsele (inclusiv time-out-urile), recompensele (inclusiv stimularea pozitiva) sau alte forme de control, ii invata pe copii ca sunt iubiti doar cand ne fac pe plac sau ne impresioneaza. Kohn face referinta la o suma de studii solide, dar in mare parte putin cunoscute, care detaliaza cat de daunator este sa le dam copiilor de inteles ca trebuie sa ne castige aprobarea. Acesta este mesajul pe care il primesc copiii de pe urma tehnicilor de disciplinare clasice, desi nu este cel pe care majoritatea parintilor doresc sa il transmita.


Fiind insa mai presus decat doar o alta carte despre disciplina, Parenting neconditionat aduce in discutie modurile in care parintii se comporta cu copiii lor. Acest volum le propune parintilor sa puna sub semnul intrebarii chiar si premisele fundamentale la care se raporteaza in cresterea copiilor, oferindu-le in acelasi timp o gama vasta de strategii practice pentru a schimba macazul de la educarea prin "actionare asupra" la cea prin "actionare laolalta", inclusiv pentru a inlocui lauda cu sprijinul neconditionat de care copiii au nevoie ca sa devina persoane sanatoase, afectuoase si responsabile.

Mai multe informații
EdituraMulti Media Est Publishing
ISBN 9786069356302
Traducător Monica Losonti
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13x20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2006
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsParenting neconditionat
Rating-ul tău