Pasager prin amintiri

în stoc
SKU
a255678
34.95 LEI
Pe scurt

Cu ilustraţii de Dan Perjovschi

În vacanțele petrecute de-a lungul anilor în Europa, singur, în timpul studenției, sau împreună cu cei doi copii și Corina, soția pasionată de fotografie, istoricul Codruț Constantinescu a văzut locuri și a întâlnit oameni care l-au marcat profund. Din Zakynthos în muzeele Salonicului și pe străzile Budapestei, de la Crăciunul vienez până în vara siciliană și din Orașul Etern pe Muntele Salève și în Delta Dunării, el adună impresii, experiențe inedite și întâmplări hazlii pe care le transformă în imagini ce rămân întipărite în memoria cititorului. Grupate în două secțiuni – una dedicată țărilor străine (Grecia, Italia, Austria, Elveția, Ungaria, Franța), cealaltă României –, textele incluse în volum combină descrierea locurilor vizitate cu informații despre istoria și cultura acestora, cu anecdote și impresii personale. Un travelogue mai aparte, „Pasager prin amintiri” este încercarea călătorului incurabil de a înțelege lumea prin care a trecut.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Hexagon
ISBN 9789734693047
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPasager prin amintiri
Rating-ul tău

Cu ilustraţii de Dan Perjovschi

În vacanțele petrecute de-a lungul anilor în Europa, singur, în timpul studenției, sau împreună cu cei doi copii și Corina, soția pasionată de fotografie, istoricul Codruț Constantinescu a văzut locuri și a întâlnit oameni care l-au marcat profund. Din Zakynthos în muzeele Salonicului și pe străzile Budapestei, de la Crăciunul vienez până în vara siciliană și din Orașul Etern pe Muntele Salève și în Delta Dunării, el adună impresii, experiențe inedite și întâmplări hazlii pe care le transformă în imagini ce rămân întipărite în memoria cititorului. Grupate în două secțiuni – una dedicată țărilor străine (Grecia, Italia, Austria, Elveția, Ungaria, Franța), cealaltă României –, textele incluse în volum combină descrierea locurilor vizitate cu informații despre istoria și cultura acestora, cu anecdote și impresii personale. Un travelogue mai aparte, Pasager prin amintiri este încercarea călătorului incurabil de a înțelege lumea prin care a trecut.

Codruţ Constantinescu este istoric şi scriitor. Absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti (2000), specializat în istoria contemporană universală. Studii în Danemarca, la Helsingør, şi în Elveţia, la Geneva. A absolvit masterul la Institutul European al Universităţii din Geneva cu lucrarea „Partidele irlandeze şi tematica integrării europene” (2003), secţiunea Cultură şi societate. A publicat numeroase articole, studii, recenzii în ziare şi reviste din ţară, precum OrizontDilema VecheRevista 22Suplimentul de CulturăArchiva MoldaviaeObservator CulturalAtitudiniMemoriaHistoriaFamiliaTimpulCuvântul. A publicat mai multe cărţi, dintre care amintim: Studii irlandeze (Institutul European, Iaşi, 2006), Enervări sau despre bucuria de a trăi în România (în colab. cu Mirel Bănică, Polirom, Iaşi, 2007), Mirajul utopiei. Călătoriile în URSS, între control şi propagandă (Vremea, Bucureşti, 2013), Epistolar genevez (Vremea, Bucureşti, 2015), Viaţa şi moartea în Gulag (Vremea, Bucureşti, 2016), Pe urmele celţilor. Peripeţii şi istorii irlandeze şi scoţiene (Vremea, Bucureşti, 2017), Pedalând prin viaţă. Jurnalul unui biciclist de cursă lungă (Vremea, Bucureşti, 2018), Liber în Europa. Note de călătorie 2014-2020 (Vremea, Bucureşti, 2020). Alte colaborări: Tot înainte! Amintiri din copilărie (coord. Simona Preda şi Valeriu Antonovici, Curtea Veche, Bucureşti, 2017) şi Singuri acasă. Copii şi părinţi în pandemie (coord. Simona Preda, Vremea, Bucureşti, 2021). Câştigător al secţiunii Politică Externă şi Afaceri Europene a celei de-a X-a ediţii a Concursului Tânărul Jurnalist al Anului organizat de Freedom House România (2008) şi al Concursului Naţional de Creaţie Literară „Vasile Voiculescu”, ediţia a XXXIII-a, secţiunea Publicistică, pentru volumul Liber în Europa, organizat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. Coordonator şi amfitrion de evenimente culturale pe plan local şi realizator al emisiunii Redute culturale, difuzată de postul DADA TV din Ploieşti.