Pasărea Liră

în stoc
SKU
a220980
54.90 LEI
Pe scurt

Cecelia Ahern (1981) este o autoare irlandeză care a reușit să facă din fiecare roman pe care l-a scris un bestseller internațional.

S-a născut în 1981 la Dublin și este fiica lui Bertie Ahern, fost prim-ministru al Irlandei. A studiat jurnalism și comunicare la Colegiul Griffith din Dublin. După absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, scria deja primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul P.S. Te iubesc. În scurt timp de la lansare (2004), romanul a devenit bestseller în Marea Britanie, Statele Unite, Germania şi Olanda, iar în 2007 a fost ecranizat cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale. Ulterior, a fost tradus în 47 de țări.

Următoarele romane au fost la fel de bine primite, fiind traduse în peste 50 de țări și vândute în peste 25 de milioane de exemplare. În 2014, personajele Ceceliei Ahern s-au reîntors la Hollywood odată cu apariția filmului „Love, Rosie”, inspirat de romanul Suflete pereche. Tot în 2014, dupa 8 nominalizari, a castigat premiul Irish Book Award for Most Popular Fiction pentru romanul Anul în care te-am întâlnit.

De un mare succes s-au bucurat și seria de romane Young Adult Defecți și volumul de proză scurtă ROAR. 30 de femei. 30 de povești. În ROAR. 30 de femei. 30 de povești (ALLFA, 2019) a adus laolaltă 30 de povești tulburătoare și amuzante, care pătrund în lumea a 30 de femei cât se poate de diferite, unite, însă, de faptul că toate își regăsesc echilibrul și puterea de a-și schimba viața.

Prin Post-Scriptum (2019), apărut la 15 ani de la prima ediție a bestsellerului PS Te iubesc (2004), autoarea le oferă cititorilor mult așteptata continuare a romanului ei de debut.

Bestseller internațional

Pasărea Liră, cel mai nou titlu al Ceceliei Ahern tradus în limba română, surprinde o poveste de dragoste trăită cu inocență, într-o lume din care tocmai inocența lipsește cu desăvârșire.

Născută ca rod al unei legături secrete, Laura trăiește până la vârsta de douăzeci și șase de ani ascunsă într-o cabană de munte. Obișnuită mai degrabă cu vietățile pădurii decât cu oamenii, nici nu realizează că a fost înzestrată din naștere cu un talent uluitor: poate imita perfect absolut orice sunet din jur. Precum o pasăre liră. Până când o producătoare de filme documentare o descoperă absolut întâmplător, oferindu-i posibilitatea de a-și schimba total viața.

Laura acceptă și se trezește în cruda lume a showbiz-ului, prinsă într-un vârtej de experiențe bulversante. Dar își continuă călătoria zbuciumată, din dorința de a-și întâlni sufletul pereche. Iar acel om pare a fi lângă ea încă din clipa în care părăsește muntele. Este vorba despre Solomon, iubitul producătoarei.

O tânără fermecătoare, dar stranie în reacții – stingheră, nedumerită, imitând și iar imitând nu doar voci, ci și sunetele cele mai ciudate – se expune în văzul tuturor. Cum vor reacționa oamenii? O vor respinge sau o vor admira?

Un bărbat cu ambiții muzicale se resemnează în ipostaza de inginer de sunet în lumea televiziunii. Se resemnează și într-o relație amoroasă în care viața privată și cea profesională nu mai pot fi delimitate.

Această femeie și acest bărbat se întâlnesc și se îndrăgostesc. Dar le va fi cu adevărat dat să se iubească?

„O carte captivantă, o evadare din viața de zi cu zi, o lectură plăcută și o poveste de dragoste memorabilă.” The Irish Times

Mai multe informații
EdituraAll
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 9786067830934
Traducător Marilena Iovu
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPasărea Liră
Rating-ul tău