Pervertirea (editia 2014)

Epuizat din stoc
SKU
a107614
37.80 LEI
Pe scurt

Pervertirea” este un thriller filosofic despre arta, oameni si o noua (i)moralitate.

Un artist ucide si lumea din jurul lui se schimba.


Amalia, o adolescenta deloc banala, dispare intr-o dimineata de decembrie. In cautarea ei pornesc trei prieteni care sunt, in acelasi timp, si suspecti in cazul disparitiei tinerei: un scriitor mizantrop si de succes, un pictor fascinat de lolite, dar si de septuagenare, o prostituata atrasa de tot ce inseamna sex extrem. Revoltele sociale din februarie 2012 constituie, in premiera in literatura romana, o parte din fundalul actiunii. Cautarea Amaliei reprezinta pentru fiecare dintre cei trei o introspectie dura, o permanenta si caustica analiza a umanitatii degradate. Pe urmele Amaliei, pasim intr-un Bucuresti underground, cu cluburi dedicate sado-masochismului, dar si cu memorabila si fascinanta Cala, un loc desprins parca din Calauza lui Tarkovski.


Alte figuri pitoresti apar treptat in rolul de suspecti: o Dominatoare, o adolescenta cu tendinte de nimfomanie, Babuinu – tatal vitreg al Amaliei, un paznic nebun al Calei, un mos insotit de o ceata de pelicani. Imaginatia celor trei protagonisti abunda de fabulos, distopic, umor negru, cinism. Singurul subiect pe care nihilismul nu il atinge este arta. In numele artei, se poate ajunge si la crima? 


Pervertirea” creeaza si o bresa in timp, transportandu-ne la un moment dat in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial. In cea mai mare parte a sa, avem insa de-a face cu un roman extrem de actual, in paginile caruia sunt surprinse – pentru prima data in literatura – evenimentele politico-sociale din februarie 2012. Pe langa ritmul alert si personajele viu colorate, “Pervertirea” este un roman care problematizeaza, in special moralitatea. Oamenii sunt priviti ca obiecte de catre artistul nihilist, intr-o rasturnare a filosofiei umaniste, perfect asumata si justificata.

Mai multe informații
EdituraHerg Benet
Colecție Radical din 7
ISBN 978-606-8530-45-1
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPervertirea (editia 2014)
Rating-ul tău