Pianistul

Epuizat din stoc
SKU
H04526
4.59 LEI
Pe scurt
La 23 septembrie 1939, un tanar pianist evreu canta "live" la radioul din Varsovia "Nocturna in do minor" a lui Chopin. Muzica inceteaza brusc, odata cu primele explozii ale bombelor germane lansate asupra Poloniei. Asa incepe moartea unui oras - si tragedia umana care a marcat deja doua secole. Dupa sase ani, muzica reincepe: aceeasi "Nocturna", cantata la un pian dezacordat, reuseste sa salveze viata unui om, care poarta cu sine povara memoriei celorlalti.
Publicate initial in Polonia, in 1945, apoi interzise de autoritatile comuniste, memoriile pianistului evreu Wtadyslaw Szpilman, documente ale supravietuirii sale miraculoase in ghetoul varsovian, raman una dintre cele mai socante evocari ale Holocaustului, intr-un microcosm traumatic, asupra caruia planeaza neintrerupt spectrul lagarului de concentrare, pianistul este tinut in viata, printr-o stranie intorsatura a sortii si ca suprema ironie, de un capitan german meloman. "Nu suntem eroi", spune unul dintre personajele cartii, "ci doar niste oameni ca toti ceilalti, care nu pot inceta sa spere."

"Intr-un limbaj discret, care-l apropie mai curand de sobrietatea lui Primo Levi decat de accentele morale ale lui Elie Wiesel, Szpilman ramane un cronicar lucid al experientelor prin care trece, relatate pe tonul neutru al unor trairi inca incomplet asimilate la data scrierii acestui text - un ton in care nu primeaza dorinta de a (se) razbuna, ci aceea de a intelege." (Publishers Weekly) 

"Pianistul este povestea pe care am cautat-o toata viata..." (Roman Polansky)
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții a II-a
ISBN 973-50-1237-5
Traducător Mona Antohi
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13*20 cm
Data apariției 2006
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPianistul
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!