Piatra de foc si alte povestiri

în stoc
SKU
a271220
Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI
Pe scurt
Basme japoneze - povestiri fermecatoare si enigmatice cu oameni, animale si nemaipomenita lume naturala Colectia de fata cuprinde paisprezece povestiri din care se desprind inventivitatea, notarea atenta a detaliilor, sensibilitatea si umorul autorului. Desi nu sunt explicit formulate ca atare, aproape toate povestirile ar putea fi considerate replici ale unor proverbe, indiferent din ce spatiu cultural ar proveni acestea. Marele izvor de inspiratie a fost spectacolul naturii la care autorul a participat cu evlavie, uimire si admiratie, recreandu-l apoi in opere unice, care se adreseaza atat sensibilitatii copilului, cat si ochiului "moralizator" al adultului.
Mai multe informații
EdituraAlice Books
Ediția cărții I
ISBN 978-606-956-934-4
Traducător Raluca Nicolae
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPiatra de foc si alte povestiri
Rating-ul tău
Basme japoneze - povestiri fermecatoare si enigmatice cu oameni, animale si nemaipomenita lume naturala
 
Colectia de fata cuprinde paisprezece povestiri din care se desprind inventivitatea, notarea atenta a detaliilor, sensibilitatea si umorul autorului. Desi nu sunt explicit formulate ca atare, aproape toate povestirile ar putea fi considerate replici ale unor proverbe, indiferent din ce spatiu cultural ar proveni acestea. Marele izvor de inspiratie a fost spectacolul naturii la care autorul a participat cu evlavie, uimire si admiratie, recreandu-l apoi in opere unice, care se adreseaza atat sensibilitatii copilului, cat si ochiului "moralizator" al adultului. 
 
Este o carte prin care copiii le vorbesc adultilor despre puterea imaginatiei si adultii le povestesc celor mici despre lumea in care trebuie sa invete sa traiasca frumos si drept. Nu ne ramane decat sa inchidem ochii sa visam, sa ciulim urechile pentru a surprinde acordurile muzicii universului si sa ne adunam toate puterile sa o luam la goana pentru a strabate distantele nemarginite dintre cele doua lumi. - Raluca Nicolae, traducatoarea povestirilor