Pisica lui Monet

în stoc
SKU
a232808
34.90 LEI
Pe scurt
Prin intermediul acestei povesti ilustrate, tinerii cititori vor face cunostinta cu minunata lume a artelor plastice. Cartea prezinta aventurile fictionale ale pictorului impresionist Claude Monet si ale unei pisici magice pe nume Chika. Cei doi viziteaza mai multe dintre tablourile artistului, intr-o calatorie plina de imaginatie, umor si informatii despre pictor si despre lucrarile sale.
Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Carusel
ISBN 9786069486535
Traducător Daniel Eberhat
Număr de pagini 32
Formatul cărţii 22 x 22 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPisica lui Monet
Rating-ul tău

Prin intermediul acestei povesti ilustrate, tinerii cititori vor face cunostinta cu minunata lume a artelor plastice. Cartea prezinta aventurile fictionale ale pictorului impresionist Claude Monet si ale unei pisici magice pe nume Chika. Cei doi viziteaza mai multe dintre tablourile artistului, intr-o calatorie plina de imaginatie, umor si informatii despre pictor si despre lucrarile sale.

 

Personajul Chika, pisica magica are ca sursa de inspiratie o pisica din portelan, care i-a fost daruita lui Monet de un amic. Aceasta pisica a petrecut multi ani in casa de la Giverny a artistului, incolacita pe o perna. Ea a fost vazuta apoi acasa la Michel, al doilea fiu al lui Claude Monet. Dar, dupa moartea acestuia, parea sa fi disparut complet. De fapt, Michel ii daruise pisica fiicei sale Rolande Verneiges, odata cu multe dintre tablourile lui Claude Monet. Dupa aceea, pisica n-a mai fost vazuta pe nicaieri si s-a crezut ca disparuse pe vecie. Dar, in 2018, un expert de la casa britanica de licitatii Christie's a vizitat-o pe fiica lui Rolande si, acasa la aceasta, a observat o pisica asezata pe un pian. Un colectionar din Japonia a cumparat bibeloul si l-a donat cu generozitate Fundatiei Claude Monet, care a transformat casa din Giverny a artistului intr-un muzeu deschis publicului. In prezent, pisica lui Monet s-a intors la Giverny, unde doarme linistita pe o perna, in sufragerie. Poate ca viseaza deja la urmatoarea aventura...