Pisica Pătrată

Epuizat din stoc
SKU
C158987
45,78 LEI
Pe scurt
''Eu vreau să înfrumuseţez oraşul, nu să-l vandalizez.'' (Pisica Pătrată)

Pisica Pătrată este primul album de street art românesc.

Prezentând o serie de lucrări ale street artistului Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub pseudonimul de Pisica Pătrată, albumul adună laolaltă mostre ale trecerii pisicii pătrate prin Bucureşti, Constanţa sau Chişinău şi îi oferă cititorului ocazia de a (re)vedea şi lucrări care nu se mai regăsesc „pe teren”.


O formă de luare în stăpânire a spaţiului urban, prin resemnificarea acestuia cu ajutorul spray-ului, a colajelor şi a vopselei, lucrările din Pisica Pătrată arată o altă faţă a oraşelor pe care credeam că le cunoaştem. „Eu vreau să înfrumuseţez oraşul, nu să-l vandalizez”, spunea într-un interviu autorul volumului. Iar fotografiile incluse în acest album demonstrează că orice colţ abandonat, nefolosit şi golit de sens al oraşului poate fi „salvat” de la monotonie prin transformarea sa într-un reper urban cu o identitate desenată.


O intervenţie salvatoare şi reparatorie în spaţiul public, personajul pisica pătrată a devenit emblematic pentru street art-ul bucureştean. Cap pătrat, dinţi ascuţiţi, faţă veselă ori furioasă, tristă, vag incomodată, înghesuită – pisica pătrată poate fi admirată de-acum încolo nu numai în oraş, ci şi în bibliotecă.
Mai multe informații
EdituraVellant
Colecție Artă
Ediția cărții I
ISBN 9789731984568
Număr de pagini 122
Formatul cărţii Paperback, ilustraţii color
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPisica Pătrată
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!