Planeta Banksy

în stoc
SKU
a259543
38.00 LEI
Pe scurt
Subliniind relevanța artei stradale a lui Banksy și modul în care impactul operelor lui s-a răspândit în întreaga lume, cartea Planeta Banksy prezintă unele dintre cele mai bune lucrări de artă din toate colțurile lumii realizate de Banksy și altele inspirate de el, cu accent pe cele mai inovatoare, profunde și controversate opere ale grafferilor.Subliniind relevanța artei stradale a lui Banksy și modul în care impactul operelor lui s-a răspândit în întreaga lume, cartea Planeta Banksy prezintă unele dintre cele mai bune lucrări de artă din toate colțurile lumii realizate de Banksy și altele inspirate de el, cu accent pe cele mai inovatoare, profunde și controversate opere ale grafferilor.
Mai multe informații
EdituraFor You
Ediția cărții I
ISBN 978-606-639-545-8
Număr de pagini 132
Formatul cărţii 20 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPlaneta Banksy
Rating-ul tău

Subliniind relevanța artei stradale a lui Banksy și modul în care impactul operelor lui s-a răspândit în întreaga lume, cartea Planeta Banksy prezintă unele dintre cele mai bune lucrări de artă din toate colțurile lumii realizate de Banksy și altele inspirate de el, cu accent pe cele mai inovatoare, profunde și controversate opere ale grafferilor.

Banksy este cel mai cunoscut artist de graffitti din lume, lucrările sale împodobind străzi, pereți și poduri în numeroase țări de pe toate continentele. Modelele lui sunt instantaneu recunoscute și tulburător de precise în comentariile lor sociale și politice, infuzate cu umor subtil și înțelepciune. Mai popular ca niciodată, Banksy are mulți imitatori, discipoli și fani, faima lui, deși necultivată, propulsându-i inevitabil ideile și munca pe arena internațională.

„Prolificul și provocatorul artist stradal Banksy este recunoscut în întreaga lume pentru umorul, creativitatea și mesajele din arta și ideile sale. Este un exemplu de artist «ilegal» care și‑a asumat răspândirea unor idei aparent radicale, pe de o parte, dar, pe de altă parte, evidente și rușinos de adevărate. El provine dintr‑o descendență care combină graffittiul – cu înclinație spre cucerirea pereților publici – cu activismul social și înțelege că în lume există probleme care trebuie înfruntate, discutate și, uneori, ridiculizate.

Imaginile sale vizează guvernele și poliția pentru comportamentul lor infracțional și scandalos, războiul și nebunia lui, sărăcia, cultul celebrității și chiar pe adulți pentru că au uitat, printre altele, de copilăria și visurile lor.”