Poezii

în stoc
SKU
a260941
33.00 LEI
Pe scurt
„Adevăratul stegar al mişcării simboliste a fost Ion Minulescu. Fără a fi ermetic, prin fond, şi, mai ales, prin formă, întrucât e o artă de relativă iniţiere şi, oricum, de rafinare estetică, simbolismul nu poate fi popular. Ion Minulescu e în situația paradoxală de a-l fi făcut pe înțelesul tuturor şi de a-i fi popularizat metodele. (…) Succesul poeziei minulesciene nu vine însă de la fondul ei muzical, ci de la muzicalitatea ei exterioară; ea e cea mai sonoră şi declamatoare poezie din literatura noastră actuală.” (Eugen LOVINESCU)
Mai multe informații
EdituraCartier
ISBN 9789975363020
Număr de pagini 187
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPoezii
Rating-ul tău

„Adevăratul stegar al mişcării simboliste a fost Ion Minulescu. Fără a fi ermetic, prin fond, şi, mai ales, prin formă, întrucât e o artă de relativă iniţiere şi, oricum, de rafinare estetică, simbolismul nu poate fi popular. Ion Minulescu e în situația paradoxală de a-l fi făcut pe înțelesul tuturor şi de a-i fi popularizat metodele. (…)
Succesul poeziei minulesciene nu vine însă de la fondul ei muzical, ci de la muzicalitatea ei exterioară; ea e cea mai sonoră şi declamatoare poezie din literatura noastră actuală.”

Eugen LOVINESCU