Povestea lumii. Istoria pe înţelesul copiilor (vol. II) Evul Mediu. De la căderea Romei la începutul Renașterii

în stoc
SKU
a258240
49.95 LEI
Pe scurt

Vârsta recomandată 8+

Ilustraţii de Jeff West

Cine au fost primii locuitori ai Britaniei? Cum a apărut Marele Canal din China? Cine a inventat praful de pușcă? Cum a ajuns Spania sub stăpânire musulmană? Cine a debarcat primul în America? Unde a fost descoperită ciocolata? Cum funcţiona prima tiparniţă? Scrisă într-un stil direct și antrenant, Povestea lumii. Istoria pe înţelesul copiilor este o serie de patru volume care prezintă istoria omenirii din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Capitolele fiecărui volum sunt centrate pe evenimente și personalităţi importante din perioada analizată și oferă un mod plăcut și accesibil de a cunoaște și a înţelege istoria. Al doilea volum, consacrat Evului Mediu, începe de la căderea Imperiului Roman de Apus sub atacurile triburilor barbare și arată cum și-au construit conducători din diversele zone ale lumii noile imperii. De la ascensiunea dinastiei Tang la Marea Schismă, de la unirea musulmanilor într-un imperiu islamic de către profetul Mahomed și urmașii lui la încoronarea lui Carol cel Mare, de la Reforma lui Martin Luther la primii împăraţi moguli, volumul ne spune povestea regilor, a împăraţilor, a liderilor religioși și a oamenilor pe care aceștia i-au condus.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Polirom Junior
ISBN 9789734694105
Traducător Ioana Avădănei
Număr de pagini 416
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPovestea lumii. Istoria pe înţelesul copiilor (vol. II) Evul Mediu. De la căderea Romei la începutul Renașterii
Rating-ul tău

Vârsta recomandată 8+

Ilustraţii de Jeff West

Cine au fost primii locuitori ai Britaniei? Cum a apărut Marele Canal din China? Cine a inventat praful de pușcă? Cum a ajuns Spania sub stăpânire musulmană? Cine a debarcat primul în America? Unde a fost descoperită ciocolata? Cum funcţiona prima tiparniţă? Scrisă într-un stil direct și antrenant, Povestea lumii. Istoria pe înţelesul copiilor este o serie de patru volume care prezintă istoria omenirii din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Capitolele fiecărui volum sunt centrate pe evenimente și personalităţi importante din perioada analizată și oferă un mod plăcut și accesibil de a cunoaște și a înţelege istoria. Al doilea volum, consacrat Evului Mediu, începe de la căderea Imperiului Roman de Apus sub atacurile triburilor barbare și arată cum și-au construit conducători din diversele zone ale lumii noile imperii. De la ascensiunea dinastiei Tang la Marea Schismă, de la unirea musulmanilor într-un imperiu islamic de către profetul Mahomed și urmașii lui la încoronarea lui Carol cel Mare, de la Reforma lui Martin Luther la primii împăraţi moguli, volumul ne spune povestea regilor, a împăraţilor, a liderilor religioși și a oamenilor pe care aceștia i-au condus.

Susan Wise Bauer este scriitoare, profesoară și istoric. Are un doctorat în studii americane la College of William & Mary, Virginia, un master în literatura secolului al XVII-lea și un master în limbi și literaturi antice din Orientul Apropiat. Timp de 15 ani a predat literatură și compoziție la College of William & Mary. A mai scris: Writing with EaseWriting with SkillThe Well-Trained Mind: A Guide to Classical Education at HomeThe Well-Educated Mind: A Guide to the Classical Education You Never HadRethinking SchoolThe Story of Western Science: From the Writings of Aristotle to the Big Bang Theory și seria History of the World, publicată la W.W. Norton.