Povestea Vienei

în stoc
SKU
a264021
Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI
Pe scurt
Povestea celor mai importante personaje si evenimente care au influentat Viena de-a lungul timpului. Viena! Inima Europei. Aici, traditia si modernitatea se impletesc de secole, clasicul si avangarda coexista intru inteligenta si armonie. Viena traditionala si imperiala, Viena burgheza si populara, Viena triumfatoare si Viena umilita, Viena republicana si socialista, anexata, razbunata, bombardata si, in sfarsit, libera din 1955, acestea sunt marile momente ale unei metropole in care s-a nascut arta de a trai. Minunatele cafenele, unde putem petrece o zi intreaga citind sau scriind fara a fi deranjati; cea mai mare sala de bal din Europa si scolile unde se invata si astazi valsul in tinuta de gala si rochie lunga; Art Nouveau care se rupe de traditie inainte de 1900 pentru ca inspiratiile lui Gustav Klimt, Otto Wagner si Joseph Hoffmann sa poata inflori; bisericile baroce, ale caror vitralii au vibrat la geniul celor mai mari muzicieni, de la Haydn la Mahler: orasul acesta este un vartej de arta si istorie.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-606-088-163-6
Traducător Diana Morărașu
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPovestea Vienei
Rating-ul tău

Povestea celor mai importante personaje si evenimente care au influentat Viena de-a lungul timpului.

Viena! Inima Europei. Aici, traditia si modernitatea se impletesc de secole, clasicul si avangarda coexista intru inteligenta si armonie. Viena traditionala si imperiala, Viena burgheza si populara, Viena triumfatoare si Viena umilita, Viena republicana si socialista, anexata, razbunata, bombardata si, in sfarsit, libera din 1955, acestea sunt marile momente ale unei metropole in care s-a nascut arta de a trai. Minunatele cafenele, unde putem petrece o zi intreaga citind sau scriind fara a fi deranjati; cea mai mare sala de bal din Europa si scolile unde se invata si astazi valsul in tinuta de gala si rochie lunga; Art Nouveau care se rupe de traditie inainte de 1900 pentru ca inspiratiile lui Gustav Klimt, Otto Wagner si Joseph Hoffmann sa poata inflori; bisericile baroce, ale caror vitralii au vibrat la geniul celor mai mari muzicieni, de la Haydn la Mahler: orasul acesta este un vartej de arta si istorie.

Nu-i poti rezista lui Jean des Cars in timp ce se aventureaza in epoci si locuri care ii sunt dragi. Viena si nostalgia Imperiului Habsburgic sunt subiecte care ii sunt pe plac. Si le cerceteaza cu bucurie. - Vincent Meylan, Point de vue