Povești cu tâlc

în stoc
SKU
a225543
38.00 LEI
Pe scurt

Alexandru Mitru (1914–1989) a scris literatură pentru copii și tineri. Poate cea mai cunoscută operă a lui este Legendele Olimpului, apărută în două volume, unul despre eroi ca Heracles, Tezeu, Asclepios, Orfeu, Oedip, Ahile, Hector sau Ulise, celălalt despre zei precum Uranus, Afrodita, Zeus, Hermes, Apolo, Demetra sau Atena. O altă carte foarte cunoscută este Din marile legende ale lumii, în care Alexandru Mitru rescrie mituri despre Ghilgameș, Roland, Sigfrid și Crimhilda, Arthur și cavalerii Mesei Rotunde, Tristan și Isolda. Printre operele sale se mai numără Căciula fermecată sau Povești despre Păcală și Tândală.

În Povești cu tâlc Al. Mitru surprinde năravurile firii umane – lenea, trufia, zgârcenia, viclenia, fudulia ș.a. – și le pedepsește cu o armă fină, dar usturătoare: simțul umorului. Dulcele și amarul se împletesc în aceste povești scurte care pornesc de la cusururile oamenilor și reinterpretează așa-numita înțelepciune bătrânească.

 

„Tovărășia bună la vreme de primejdie se vede... C-așa sunt dragostea și prietenia, de n-au temei, se strică doar când bate vântul, dar, de sunt trainice, pe cât se-nvechesc, pe-atâta sunt mai bune!”

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Cartea Romaneasca pentru copii
ISBN 9789732333600
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPovești cu tâlc
Rating-ul tău