Povestitorul. Istorisiri din viata si muzica

în stoc
SKU
a249651
59.00 LEI
Pe scurt
In Povestitorul, o colectie de momente adunate din toate etapele vietii sale, Dave Grohl ne ofera ceva rar - portretul real, brut si onest al unei vieti neobisnuite, compuse din momente obisnuite. De la dragostea lui viscerala pentru muzica si colegii muzicieni la conexiunea profunda cu orasul natal, Springfield, Virginia, la placerea cu care scrie despre cresterea fiicelor sale, Dave Grohl spune povesti asa cum compune muzica - din suflet.
Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Victoria Books
ISBN 978-606-722-539-6
Traducător Florin Tudose
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPovestitorul. Istorisiri din viata si muzica
Rating-ul tău

In Povestitorul, o colectie de momente adunate din toate etapele vietii sale, Dave Grohl ne ofera ceva rar - portretul real, brut si onest al unei vieti neobisnuite, compuse din momente obisnuite. De la dragostea lui viscerala pentru muzica si colegii muzicieni la conexiunea profunda cu orasul natal, Springfield, Virginia, la placerea cu care scrie despre cresterea fiicelor sale, Dave Grohl spune povesti asa cum compune muzica - din suflet.

Miraculos, dar memoria mea a ramas relativ intacta de-a lungul timpului. Mi-am masurat viata inca din copilarie, mai mult prin revelatii muzicale decat prin luni si ani. Mintea mea se bazeaza cu incredere pe cantece, albume si trupe pentru a-si reaminti un timp sau un loc anume. De la radioul pe unde AM din copilarie, trecand prin toate microfoanele in fata carora am stat vreodata, pot spune cine, ce, unde si cand inca de la primele note ale oricarui cantec si-a gasit vreodata drum de la difuzoare spre sufletul meu. Sau de la sufletul meu spre difuzoarele voastre. In cazul unora dintre noi, amintirile sunt declansate de gusturi, imagini sau arome. Ale mele sunt invocate de sunet, ca un mixtape niciodata incheiat, care urmeaza sa fie difuzat pe post.
 
Desi nu am fost genul de om care sa colectioneze "chestii", colectionez totusi clipe. Astfel, viata imi trece prin fata ochilor si urechilor in viteza in fiecare zi. Am strans pe cat am stiut de bine cateva dintre aceste momente in cartea de fata. Adunate de pe tot cuprinsul vietii mele, aceste amintiri sunt, bineinteles, pline ochi de muzica. Uneori, la volum maxim. Da-l mai tare. Sa ascultam impreuna.
 
Plina de reflectii despre anii de turnee alaturi de Scream, despre trecerea la Nirvana si dezastrul care a urmat, despre crearea trupei Foo Fighters intr-un moment de rascruce al vietii sale si traversarea lumii dupa ce a devenit cap de familie, Povestitorul este o carte plina de viata si de umor, remarcabila prin perspectiva lucida a lui Dave asupra faimei. Il stiam pe Dave Grohl ca pe unul dintre cei mai indragiti muzicieni contemporani. Acum, Povestitorul ni-l infatiseaza ca pe un scriitor talentat si captivant.
 
Deopotriva o carte postala din trecut si un exemplu viu din prezent, avem aici dovada a ceea ce se poate obtine prin creativitate. Cei care apreciaza aventurile muzicale si cei care cauta inspiratie artistica vor dori sa frunzareasca aceasta carte. - Parade
 
Combinatia de agerime si modestie fac din sensibila poveste a lui Grohl una dintre cele mai bune carti de memorii rock. Nu veti gasi niciun moment plicticos aici. - Publishers Weekly
 
Kinetica. Grohl scrie cu egala fervoare despre drumul sau de la "tipul ala din Nirvana" la liderul uber-faimoasei Foo Fighters si experienta lui de tata. O lectura extraordinara pentru fani si o perspectiva remarcabila a ultimilor treizeci de ani de rock. - Booklist