Prada

în stoc
SKU
a223637
34.95 LEI
Pe scurt

Ayaan Hirsi ALI este activistă pentru drepturile femeilor și susținătoare a libertății de exprimare, autoarea volumelor InfidelThe Caged VirginNomadHeretic și The Challenge of Dawa, bestselleruri New York Times. Născută în Mogadishu, Somalia, a crescut în Africa și Orientul Mijlociu înainte de a cere azil în Olanda, unde a fost aleasă mai tîrziu parlamentar. În prezent, locuiește în Statele Unite împreună cu soțul său și cu cei doi fii ai lor.

Autoarea bestsellerului internațional Necredincioasa

De ce se vorbește atît de puțin despre erupția de violență și hărțuire sexuală din marile orașe europene? Nimeni dintre cei aflați în poziții de putere nu vrea să recunoască deschis că problema are legătură cu sosirea a milioane de migranți – majoritatea bărbați tineri – din țări majoritar musulmane. Ayaan Hirsi Ali prezintă statistici frapante, cauze penale și mărturii personale pentru a demonstra că, începînd cu valul de migrație din 2014-2015, Europa se confruntă cu o criză a violenței sexuale. Este o problemă reală pe care, susține autoarea, Europa – și întreaga lume – nu o mai poate ignora. Ea explică de ce atîția tineri musulmani care ajung pe acest continent comit acte de hărțuire și violență sexuală, identificînd rădăcinile acesteia în lumea musulmană, de la poligamia instituționalizată pînă la lipsa protecției juridice și religioase pentru femei. Însă și europenii trebuie să-și reformeze sistemul deficitar, iar americanii trebuie să învețe din greșelile acestora – altfel apelurile de expulzare a noilor migranți musulmani din țările occidentale vor deveni tot mai virulente.

„Prada ne avertizează că, dacă nu ne regîndim filosofia pentru protejarea femeilor și copiilor, riscăm să pierdem unul dintre cele mai valoroase bunuri ale civilizației occidentale: statul de drept.” (Henry A. Kissinger)

Prada vorbește deschis despre un val de infracțiuni de natură sexuală ce zguduie Europa așa-zis luminată. Ayaan Hirsi Ali apără  ferm drepturile femeilor și susține un model nou de integrare pentru migranți. Lăsînd la o parte corectitudinea politică și abordările tradiționale, Prada ne amintește în mod oportun că libertatea – civilizația chiar – nu este un drept  din naștere, ci fiecare generație trebuie s-o cultive și s-o protejeze.” (Thomas Cotton)

Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 9789734685301
Traducător Adina Avramescu
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPrada
Rating-ul tău