Praslea cel Voinic și merele de aur

Epuizat din stoc
SKU
a110426
40.36 LEI
Pe scurt

Maria Surducan si-a incheiat studiile de master la Universitatea de Arta si Design Cluj si lucreaza ca ilustrator de carte, autor de banda desenata si grafic designer. Lucrarile publicate includ un roman grafic, un jurnal de calatorie si diverse antologii de banda desenata. In 2012 a ilustrat pentru Vellant titlul “Tinerețe fara batranețe și viața fara de moarte” in cadrul colecției “Pasarea Maiastra.”

De ani de zile, Pasarea Maiastra fura cu viclenie merele de aur din gradinile domnesti. Asa se face ca Praslea cel Voinic pleaca in urmarirea ei, calauzit de Lupul Cenusiu, un intelept inzestrat cu puteri magice, dar cinic si lipsit de entuziasm. Eroul nostru ajunge pana in taramul blestemat, unde Negru Imparat, un genial, dar malefic inventator, planuieste – cum altfel – sa cucereasca lumea. Legenda spune ca la capatul drumului pe Praslea il asteapta rabdatoare printesa…dar tot legenda mai spune ca nimic nu e ceea ce pare.


Un roman grafic care aduna laolalta personaje din basmele culese de Petre Ispirescu, cartea Mariei Surducan se bazeaza pe o documentare serioasa, care se intinde de la arta bizantina la manga japoneza si se foloseste de personalitati ca Marie Curie sau Nikola Tesla in conceperea unora dintre personaje. Sursele de inspiratie pentru „Praslea cel Voinic si Merele de Aur” in varianta repovestita a Mariei Surducan sunt trei povesti culese de Petre Ispirescu care urmeaza firul narativ al povestilor in care elementul central este marul de aur: Praslea cel Voinic si Merele de Aur, Pasarea maiastra si Lupul cel nazdrazvan.


Publicat pentru prima oara in 2013 in tiraj limitat, cu ajutorul unei platforme de finanțare de tip crowdfunding, „Praslea cel Voinic si Merele de Aur” apare acum la Editura Vellant intr-o noua ediție și un tiraj marit, pentru toți pasionații de BD și povești romanești.

Mai multe informații
EdituraVellant
ISBN 9786068642079
Număr de pagini 96
Formatul cărţii 16.5x23.5
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPraslea cel Voinic și merele de aur
Rating-ul tău