Prețul corect

Epuizat din stoc
SKU
C201507
23.22 LEI
Pe scurt

„Tonalitatea resemnat-ironică a povestirilor Constanței Roșoiu, condiționată decisiv de culoarea locală (se întâmplă în România profundă și eternă), necondiționată de artificii-imixtiuni paralite-rare, o face să sară din norma colegilor de generație, prozatori sau poeți." (Radu Aldulescu)


Volum premiat la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România, edțtia 2012.

Raul a pus stapânire pe omenire, facând din societate un veritabil teatru de razboi. Toti lupta impotriva tuturor, fiecare creându-si propria batalie. Iar justificarile fiecaruia par a fi dintre cele mai oneste: iubita paraseste din prea multa dragoste (nu mai suporta sa vada degradarea umana produsa de bautura); prietena de-o viata tradeaza doar pentru ca e provocata de o nedreptate pe cale a se infaptui (un testament lasat unor rude care nu stiu nici macar de ce boala sufera matusa pe care o vor mosteni); mama isi impinge fiul spre sinucidere, din credinta ca dragostea, respectul si ascultarea se pot cumpara cu bani; pasiunile mistuitoare se dovedesc falimentare; vecinul devine cu atât mai certaret cu cât e mai neputincios. Iar pretul corect ce se plateste pentru tot acest rau este orbirea sufleteasca, moartea vesnica.


"O lume morometiana insufletita de personaje aflate-n asteptarea unui vint prielnic al destinului, prizoniere cel mai adesea in propria poveste si retea de determinari care atenueaza gesturile de revolta, ne aminteste ca viata este asa cum ne-a fost data, nu cum o planuim sau ne-ar placea sa fie. Placerea merge mâna-n mâna cu durerea, asa incât se cuvine sa ne bucuram de invataturile aspre ale vietii insusindu-ni-le, fie ele si convertite in literatura, pentru a dobindi acea intelepciune a inimii care garanteaza virtutile estetice. Drama omenescului frizind umanitatea, plus o smerenie asumata pas cu pas, ca o necesara povara eliberatoare, sunt datele originalitatii acestui volum de debut.” (Radu Aldulescu)

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Colecție Proză
ISBN 978-973-23-2978-8
Număr de pagini 152
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPrețul corect
Rating-ul tău