Primul meu atlas geografic

în stoc
SKU
a226629
39.90 LEI
Pe scurt

Octavian Mândruţ este profesor, doctor în geografie, cercetător Ştiinţific pr. I la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, autor de manuale şcolare (pentru clasele III–XII), atlase, culegeri de sinteze şi teste, lucrări din diferite domenii ale geografiei, ghiduri metodologice, printre care primul ghid de evaluare la geografie, caiete de activitate independentă a elevilor, cursuri universitare.

În cadrul Editurii CORINT a revizuit recent (pentru anul şcolar în curs) manualul pentru clasa a XII-a (Europa – România – Uniunea Europeană. Probleme fundamentale) şi atlasele geografice (România – atlas geografic şcolar şi Atlas geografic şcolar).

În cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a elaborat, în anul 2012, pentru secţia de geografia turismului, mai multe cursuri noi (Geografia regională a României, Geografia mediului, Geografia Uniunii Europene etc.) şi lucrări din domeniul ştiinţelor educaţiei (centrate pe problematica instruirii pe competenţe), apărute în cadrul Editurii „Vasile Goldiş” University Press.

Primul meu atlas geografic reprezintă o introducere în învățarea geografiei și o poartă de intrare în studiul acestei științe fascinante și extrem de actuale.

               Este propusă abordarea învățării geografiei de la localitatea natală la planetă astfel: de la orizontul local (clasa, școala, localitatea) la regiune, țară, continent și planeta ca întreg. Extinderea cunoașterii are loc prin lărgirea dimensiunii spațiului studiat și prin aprofundarea problemelor abordate, iar la final elevii vor fi pe deplin conștienți de rolul geografiei în lumea contemporană și în procesul de cunoaștere: perceperea, înțelegerea și explicarea lumii în care trăim.

               Atlasul cuprinde 40 de lecții video, realizate pentru explicarea principalelor probleme abordate. Aceste lecții conțin, într-o formă intuitivă și foarte ușor de înțeles, imagini, hărți, grafice, desene, secvențe animate, secvențe de evaluare, care aprofundează paginile lucrării.

               Recomandăm acest atlas elevilor care încep studiul geografiei în clasa a IV-a, precum și tuturor celor interesați de o învățare plăcută, intuitivă și rațională a geografiei.

Mai multe informații
EdituraCorint
ISBN 9786067820638
Număr de pagini 64
Formatul cărţii 20.5 x 26 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPrimul meu atlas geografic
Rating-ul tău