Prizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica”

în stoc
SKU
a259080
Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI
Pe scurt
În august 1897, tânărul Adrien de Gerlache și echipajul navei Belgica, alături de câțiva savanți și exploratori, au plecat din Europa către Antarctica. Această călătorie s-a transformat într-o adevărată saga a unor temerari care au luat în piept iarna necruțătoare și mările zbuciumate ale sudului planetei, pe atunci deloc cunoscut. Marele inamic a fost banchiza, un monstru de nebiruit, care i-a ținut prizonieri pe parcursul unui an întreg.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
ISBN 9786060881841
Traducător Alina Popescu
Număr de pagini 432
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPrizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica”
Rating-ul tău

În august 1897, tânărul Adrien de Gerlache și echipajul navei Belgica, alături de câțiva savanți și exploratori, au plecat din Europa către Antarctica. Această călătorie s-a transformat într-o adevărată saga a unor temerari care au luat în piept iarna necruțătoare și mările zbuciumate ale sudului planetei, pe atunci deloc cunoscut. Marele inamic a fost banchiza, un monstru de nebiruit, care i-a ținut prizonieri pe parcursul unui an întreg.

Incertitudinea, noaptea polară, scorbutul și animozitățile personale au transformat Belgica într-o casă de nebuni; totuși, spiritul uman a reușit, în cele din urmă, să izbândească.

O poveste excelent scrisă despre aventură, glorie, orgolii, curaj, disperare, moarte, viață și izbăvire. O poveste din care fac parte norvegianul Roald Amundsen și românul Emil Racoviță. O poveste care trebuie citită și păstrată în suflet.

O carte extraordinară despre ambiție, nebunie, eroism și supraviețuire, narată superb de Julian Sancton, care a salvat povestea navei Belgica din relativa obscuritate și a adus-o magnific la viață… [o] carte splendidă, frumos scrisă.

The Spectator