Problema schimbărilor climatice

în stoc
SKU
a223317
35.00 LEI
Pe scurt

Bruno Pinto este speaker pe teme de știință și cercetător la Universitatea din Lisabona, fiind în special interesat de conservarea biodiversității, schimbările climatice și dezvoltarea durabilă. Din 2016 este cercetător la Centrul MARE, pe partea de comunicare în domeniul oceanografiei și de promovare a inițiativelor de popularizare a științei.

Sofia din Portugalia primește misiunea de a crea un joc despre prevenirea pericolului schimbărilor climatice și despre cum ne putem adapta la consecințele lor. Ca să adune material documentar și idei, Sofia pleacă împreună cu fratele ei mai mic, Gabriel – care este cu un cap mai înalt decât ea –, într-o călătorie prin Europa. Ei află care sunt consecințele schimbărilor climatice: secete, incendii forestiere și inundații devastatoare.

Dar mai află și ce fac activiștii de mediu, autoritățile locale și chiar școlile pentru a lupta cu schimbările climatice. De exemplu, cum se poate reduce ponderea de combustibili fosili din energia pe care o consumăm. Totodată, mai află și cum trebuie pregătite toate sectoarele economice – agricultura, silvicultura și dezvoltarea urbană – pentru a rezista mai bine la schimbările climatice.

În cele din urmă, Sofia știe cum trebuie să funcționeze jocul ei – nu ca o competiție, ci ca o muncă de echipă, deoarece schimbările climatice sunt o problemă pentru fiecare dintre noi și doar împreună le putem face față.

 

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 9786064409904
Traducător Anca Bărbulescu
Număr de pagini 80
Formatul cărţii 18 x 26 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProblema schimbărilor climatice
Rating-ul tău