Probleme alese de mecanica. Fizica pentru liceu

în stoc
SKU
a221168
40.01 LEI
Pe scurt

Traian Anghel, profesor cu gradul didactic I la Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga" din Braila, este absolvent al Facultatii de Fizica a Universitatii din Bucuresti si al unui curs postuniversitar de informatica la 
Universitatea ,,Dunarea de Jos" din Galati. A publicat lucrari in care sunt prezentate teme referitoare la programarea Web si placii de dezvoltare Arduino, precum si la utilizarea calculatoarelor si resurselor online in educatie. De asemenea, a publicat culegeri de probleme de fizica destinate utilizarii la clasa, precum si pregatirii elevilor pentru participarea la olimpiadele scolare, la examenul de bacalaureat si la concursul de admitere in invatamantul superior. Recent, T. Anghel a publicat o serie de lucrari de 
popularizare a stiintei: ,,Universul intr-o picatura de apa" (2020) si ,,Marul lui Newton" (2021).

Cartea - care include 330 de probleme de mecanica - este destinata elevilor din clasa a IX-a, pentru a fi utilizata atat la scoala, cat si acasa, in scopul perfectionarii tehnicilor de rezolvator de probleme, cat si in cel al pregatirii in vederea participarii la olimpiadele si concursurile scolare. De asemenea, lucrarea are ca destinatari elevii din ciclul superior al liceului (clasele a XI-a si a XII-a), pentru a fi folosita in scopul pregatirii examenului de bacalaureat si concursului de admitere in invatamantul superior. 
Nu in ultimul rand, lucrarea poate fi utila profesorilor pentru alcatuirea fiselor de lucru si a testelor de evaluare, precum si in scopul pregatirii proprii pentru sustinerea examenului de titularizare.

,,Mecanica este una din dintre partile fizicii, fiind studiata atat in gimnaziu (in clasele a VI-a si a VII-a), cat si la inceputul ciclului liceal (clasa a IX-a), conform modelul romanesc de abordare in spirala a continutului disciplinelor incluse in planurile de invatamant. La liceele teoretice cu profil real, precum si la cele vocationale cu profil militar, fizicii ii este alocat un numar important de ore (trei in trunchiul comun, plus altele prin intermediul curriculumului la decizia scolii), mecanica fiind studiata in clasa a IX-a. Fizica face parte si din planurile de invatamant ale liceelor tehnologice, avand alocate la clasele cu profil tehnic cate doua ore in fiecare an de studiu, din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a. In cursul inferior al liceului (clasele a IX-a si a X-a), indiferent de filiera, profil si specializare, fiecare elev roman studiaza disciplina Fizica cel putin doua ore pe saptamana, mecanica fiind parcursa in clasa a IX-a. 

De asemenea, Mecanica este unul dintre cele patru module de fizica (alaturi de Elemente de termodinamica, Producerea si utilizarea curentului continuu si Optica) incluse in programa acestei discipline pentru examenul de bacalaureat. In plus, Mecanica, alaturi de urmatoarele doua module din enumerarea anterioara fac parte din programa de fizica pentru admiterea in invatamantul superior tehnic. 

Din cele de mai sus reiese importanta acordata studiului fizicii in general si mecanicii in particular in invatamantul gimnazial si liceal romanesc. 

Lucrarea de fata a fost scrisa cu intentia de a veni in intampinarea solicitarilor elevilor si profesorilor pentru materiale de studiu si culegeri de probleme aflate in concordanta cu continuturile predate in liceu. 
Cartea - care include 330 de probleme, cateva avand un nivel mediu de dificultate, iar restul mai mare decat acesta - este destinata elevilor clasei a IX-a, pentru a fi utilizata atat in clasa, cat si acasa, pentru pregatirea individuala in scopul participarii la olimpiadele si concursurile scolare, dar si al perfectionarii tehnicilor de rezolvator de probleme. De asemenea, lucrarea are ca destinatari elevii din ciclul superior al liceului (clasele a XI-a si a XII-a), pentru a fi folosita in scopul pregatirii examenului de bacalaureat si concursului de admitere in invatamantul superior. 
Nu in ultimul rand, lucrarea poate fi utila profesorilor pentru alcatuirea fiselor de lucru si a testelor de evaluare, precum si in scopul pregatirii proprii pentru sustinerea examenului de titularizare...."
Traian Anghel

Mai multe informații
EdituraPrestige
ISBN 9786069651728
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 16.5 x 23.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Bestseller
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProbleme alese de mecanica. Fizica pentru liceu
Rating-ul tău