Procedee de reabilitare a cladirilor afectate de igrasie

în stoc
SKU
a249062
45.00 LEI
Pe scurt
Acest ghid bogat ilustrat prezinta solutii simple si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru imbunatatirea sau renovarea cladirilor umede. Accentul se pune pe eliminarea umiditatii din componentele afectate ale cladirii. Atunci cand sunt renovate, cladirile isi pot pune in valoare avantajele, in special stabilitatea climatica ridicata in interior; verile fierbinti si iernile reci nu se remarca atat de repede datorita peretilor grosi. Totusi, autorul nu se concentreaza doar pe practica, ci si pe teorie, pentru a face mai usor de inteles procesele din componente si din pereti. Exemplele selectate sunt, de asemenea, menite sa incurajeze oamenii sa dezvolte solutii pentru propriile probleme.
Mai multe informații
EdituraM.A.S.T
Ediția cărții I
ISBN 978-606-649-152-5
Număr de pagini 168
Formatul cărţii 27 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProcedee de reabilitare a cladirilor afectate de igrasie
Rating-ul tău

Acest ghid bogat ilustrat prezinta solutii simple si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru imbunatatirea sau renovarea cladirilor umede. Accentul se pune pe eliminarea umiditatii din componentele afectate ale cladirii.

Atunci cand sunt renovate, cladirile isi pot pune in valoare avantajele, in special stabilitatea climatica ridicata in interior; verile fierbinti si iernile reci nu se remarca atat de repede datorita peretilor grosi. Totusi, autorul nu se concentreaza doar pe practica, ci si pe teorie, pentru a face mai usor de inteles procesele din componente si din pereti. Exemplele selectate sunt, de asemenea, menite sa incurajeze oamenii sa dezvolte solutii pentru propriile probleme.

Masurile prezentate aici vizeaza longevitatea; toate interventiile discutate au fost observate pe parcursul mai multor ani sau decenii. Masurile au aratat ca metodele clasice de drenare si uscare - oprirea surselor de umiditate, a caldurii si a schimbului de aer -pot fi folosite cu succes si in cazul zidariei vechi. Energia suplimentara necesara pentru uscare este redusa de mai multe ori, deoarece pierderile de caldura prin peretii umezi si componentele cladirii pot fi prevenite. In acelasi timp, climatul din incaperile cladirii este imbunatatit considerabil. Daca se folosesc surse alternative de energie pentru a obtine caldura pentru uscare, atunci cheltuielile pentru energie termica scad considerabil.

Metodologia si solutiile sunt menite sa arate tuturor celor implicati, proprietarilor cladirilor, autoritatilor cu putere de decizie si celor care executa lucrarile, posibilitatile de imbunatatire sau de renovare. In acest fel, dorintele planificatorilor sau ale celor care pun in aplicare masurile pot fi exprimate mai precis, ceea ce permite o concepere mai eficienta a masurilor.