Procesul lui Iisus

Epuizat din stoc
SKU
C181769
25.20 LEI
Pe scurt

Acum 2000 de ani, intreaga viata capata o noua dimensiune prin procesul unui singur om. Trimis in lume pentru a o mantui, Fiul Omului aduce un mesaj puternic revelator si datator de viata vesnica, pentru care este acuzat si rastignit. Lumea este absolvita de pacate, iar in urma suferintelor indurate, Iisus devine prototipul condamnatului nevinovat si judecarea sa, simbol al erorii judiciare.

Aducand fata in fata cele doua lumi, imparatia cerurilor si cea omeneasca, procesul afirma de fapt ruptura dintre justitia divina si cea pamanteasca. "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta. Daca Imparatia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat sa nu fiu predat iudeilor. Dar acum imparatia mea nu este de aici" (Ioan 18,36) ii raspunde Iisus lui Pilat. Iisus nu este adeptul judecatii interumane, iar prin atitudinea sa ("Nu judecati, ca sa nu fiti judecati", Matei 7,12), transmite un mesaj intregii lumi: dreptatea adevarata apartine numai lui Dumnezeu.


Procesul lui Iisus este intai de toate unul al credintei si al crestinismului, deschizand calea spre minunea Invierii si a vietii vesnice. Prin judecata sa eronata, procesul inalta viata la un alt nivel de intelegere, in timp ce interpretarea si asumarea semnificatiilor sale contribuie in mod esential la definirea culturii juridice occidentale actuale.

Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Logos
ISBN 978-973-111-204-6
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProcesul lui Iisus
Rating-ul tău