Profesorul şi nebunul: o poveste despre crimă, insanitate şi crearea Dicționarului Oxford

în stoc
SKU
a225544
38.00 LEI
Pe scurt

Simon Winchester este un autor și jurnalist britanic, care trăiește în Statele Unite. Deși a studiat geologia la Oxford, unde a obținut licența în 1966, cea mai mare parte a vieții profesionale și-a petrecut-o fiind corespondent special. De-a lungul carierei sale jurnalistice a făcut reportaje pentru The Guardian și The Sunday Times și a scris numeroase articole pentru reviste precum National GeographicThe Spectator sau Smithsonian. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numără, alături de Profesorul și nebunul, The Map that Changed the WorldThe Man Who Loved China și The Perfectionists: How Precision Engineers Created the Modern World (în pregătire în Colecția Sapiens).

Profesorul și nebunul este o poveste extraordinară despre crimă, geniu și iubirea pentru cuvinte, transformată în obsesie, care ne spune cum a luat naștere Dicționarul Oxford, unul dintre monumentele culturale ale perioadei victoriene, ale cărui importanță și prestigiu dăinuie și astăzi.

Editorul James Murray, care și-a dedicat cea mai mare parte din viață acestui grandios proiect lexicografic, a găsit colaboratori în cele mai neașteptate locuri. Peste 10 000 de fișe lexicale au fost întocmite de William Minor, un criminal american închis într-un ospiciu, a cărui minte era în egală măsură chinuită și strălucită.

 

Volumul a fost ecranizat în 2019, avându-i pe Mel Gibson și Sean Penn în rolurile principale.

 

„O poveste extraordinară, magistral spusă de Simon Winchester. Cartea este de-a dreptul splendidă.” The Economist

„Profesorul și nebunul este romanul polițist lingvistic al deceniului.” William Safire, New York Times Magazine

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Sapiens
ISBN 9786067107067
Traducător Cezar Petrilă
Număr de pagini 248
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProfesorul şi nebunul: o poveste despre crimă, insanitate şi crearea Dicționarului Oxford
Rating-ul tău