Profetii poznase

în stoc
SKU
a227434
20.00 LEI
Pe scurt

Vincent n-ar fi fost același fără Theo van Gogh. Călătorind prin volutele unei vieți chinuite, pictorul l-a avut mereu alături pe credinciosul său frate. Relația lor a fost zbuciumată, dar profundă, definitorie pentru amândoi. Minuțios documentată, bazată pe corespondența dintre Vincent și Theo, cartea lui Deborah Heiligman spune dramatica poveste a acestor destine și a devotamentului nemărginit care le-a legat.


 


„O istorie emoționantă despre iubirea fraternă.” Kirkus Reviews


 


„Fără Theo, lumea nu l‑ar fi avut pe Vincent.” Așa își începe cartea Deborah Heiligman, care mărturisește că l-a iubit pe Vincent van Gogh încă din copilărie, când a și citit Bucuria vieții, romanul lui Irving Stone inspirat de destinul pictorului. Mulți ani mai târziu, aflată în vizită la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a descoperit că Vincent avusese un frate pe nume Theo, despre a cărui existență nu știuse până atunci. După ce a citit corespondența dintre Vincent și Theo, apoi pe cea dintre Theo și viitoarea lui soție, Johanna, autoarea și-a dat seama că are în față o poveste frumoasă și complexă, marcată de iubire și sacrificiu, care până în acel moment rămăsese nespusă: povestea relației profunde și agitate dintre doi frați, care în adolescență făcuseră un legământ de a rămâne apropiați și devotați unul altuia, indiferent de ceea ce le-ar fi rezervat viitorul. 

"Se vor vedea inaltele ziduri ale marilor cetati, rasturnate in groapa santurilor lor". "Oamenii vor umbla si nu se vor misca, vor vorbi cu cine nu se afla acolo, ii vor auzi pe aceia care nu vorbesc". "Oamenii isi vor vorbi si isi vor raspunde la intrebari din cele mai indepartate tari". "Oh, cat de multe edificii grandioase vor fi distruse din cauza focului". "Se vor vedea copaci despuiati de frunzele lor si fluviile oprindu-si cursul". "Nenumarate vieti vor fi distruse, cauzand nenumarate goluri pe pamant".

Mai multe informații
EdituraInstitutul European
Colecție Restituiri
Ediția cărții a IV-a
ISBN 9786062403171
Traducător Andrei Alexandru Capusan
Număr de pagini 38
Formatul cărţii 13 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProfetii poznase
Rating-ul tău