Promisiunile mele. Despre viață și politică

în stoc
SKU
a226510
59.99 LEI
Pe scurt

Joseph Robinette Biden Jr. s-a născut în Scranton, Pennsylvania, la 20 noiembrie 1942, fiind primul dintre cei patru copii ai cuplului Catherine Eugenia Finnegan Biden și Joseph Robinette Biden Sr.

Absolvent al University of Delaware și al Syracuse Law School, s-a înscris în Partidul Democrat și, la numai 29 de ani, a devenit cel mai tânăr politician ales în Senatul Statelor Unite. Între 1973 și 2009 a reprezentat statul Delaware în Senat și a fost cel de-al 47-lea vicepreședinte al țării sale din 2009 până în 2017, în timpul mandatelor președintelui Barack Obama.

Deși a avut o viață marcată de tragedii personale, pierzându-și, pe rând, soția, fiica și fiul, și-a îndeplinit cu tărie de caracter și cu devotament misiunea de senator al statului Delaware timp de 36 de ani, făcând față celor mai mari provocări din istoria americană. Printre politicile pe care le-a susținut și le-a impus se numără unele de o importanță majoră pentru cetățeni, precum reglementările împotriva violenței domestice, a terorismului și a armelor de distrugere în masă sau implementarea planului de redresare economică după criza din 2008, când era vicepreședinte.

În noiembrie 2020, Joe Biden a fost ales cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, asumându-și ca misiune consolidarea valorilor americane, cele care fac din SUA un lider global, și restaurarea ideii de comunitate printre cetățenii americani.

Joe Biden a traversat o epocă incredibilă din istoria Statelor Unite, iar în această autobiografie își povestește experiențele din care a învățat despre sine, despre colegii lui și despre guvernare.

Într-un stil autentic și energic, președintele SUA face dezvăluiri despre educația catolică primită în familia sa, despre tragediile prin care a trecut, despre boala care aproape l-a răpus și despre obstacolele pe care le-a întâmpinat în cariera sa, dar și despre relațiile cu alți conducători sau lideri mondiali sau despre luptele de putere din Senatul SUA.

Din toate aceste amintiri vor ieși la iveală principiile care îi guvernează cariera: să le facă oamenilor viața cât mai bună, să acorde familiei și credinței importanța pe care o merită, să pună întotdeauna mai presus de toate perseverența, sinceritatea și autenticitatea, ca soț și ca tată, dar și ca guvernant care a fost mereu în slujba cetățenilor.

Promisiunile mele. Despre viață și politică reprezintă o mărturisire de credință, precum și angajamentul profund al lui Joe Biden față de Statele Unite.

„O poveste personală extrem de convingătoare.“
New York Times

„Rămân fermecat de posibilitățile pe care le oferă politica și serviciul public. Chiar cred că profesia pe care mi-am ales-o reprezintă o chemare nobilă.“
Joe Biden

 

„Încă din copilărie mi-am imaginat ce fel de om voiam să devin, imagine pe care mi-am completat-o cu ajutorul mamei și al tatălui meu, cu ajutorul învățăturilor din școlile catolice la care am studiat, cu ajutorul poveștilor auzite despre eroul familiei noastre (unchiul Bosie, pilot doborât în Al Doilea Război Mondial), dar și prin credința nestrămutată în viitorul meu. În perioada adolescenței și în anii mei de facultate, au existat mulți bărbați și femei care au transformat această țară – Martin Luther King Jr., John F. Kennedy, Robert Kennedy – și mă simțeam subjugat de elocvența lor, de convingerea cu care vorbeau, de viziunile lor care păreau aproape imposibile, de dimensiuni gigantice. Știam că vreau să iau parte la această transformare. Nu știam cum anume, nu aveam niciun plan, dar voiam să iau și eu parte la ea. Întâmplarea a făcut ca, în tinerețe, să mi se ofere oportunități politice absolut surprinzătoare. Nu am ezitat și le-am dat curs, deoarece știam deja ce trebuia să fac – cum să procedez – ca să profit de ele.“

Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Orion
ISBN 9786064312150
Traducător Ruxandra Toma
Număr de pagini 584
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs Promisiunile mele. Despre viață și politică
Rating-ul tău